Κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης η Άγκυρα – “Επενδύει” στο διάλογο η Αθήνα

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μολύνει περαιτέρω με τη δηλητηριώδη ρητορική την ατμόσφαιρα των απειλών, με την οποία η Τουρκία περιβάλλει τις διερευνητικές συνομιλίες.

Η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να παρασυρθεί στο τουρκικό παιχνίδι της όξυνσης. Ταυτόχρονα η ελληνική διπλωματία αξιοποιεί συστηματικά κάθε παρουσία σε όλα τα fora για να εκθέσει κάθε κρούσμα της τουρκικής προκλητικότητας όπως την ανιστόρητη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αδυναμία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Σπρώχνουν στη συμβιβαστική λύση της συνεκμετάλλευσης, που θα είναι σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας”, δηλώνει ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ώρα πάντως που ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για την ψηφιακή συνάντηση της ερχόμενης τρίτης με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο εξ` απορρήτων του Ιμπραήμ Καλίν κάνει παύση στην επίθεση γοητείας προς την Eυρώπη και επιτίθεται στον εκπρόσωπο της Κομισιόν Πίτερ Στάνο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Σιδέρης

www.ert.gr

Το άρθρο Κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης η Άγκυρα – “Επενδύει” στο διάλογο η Αθήνα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις