Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών για τον Κουφοντίνα

Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών για τον Κουφοντίνα

Ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, πρόεδρος Εφετών και τέως μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετήθηκε δημόσια μετά την ανακοίνωση της ΕΝΔΕ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

 

Ο κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος με τοποθέτησή του κάνει λόγο για «αντικαταστατική ενέργεια» και «θεσμική εκτροπή» της ΕΝΔΕ και του κ. Σεβαστίδη.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Λυμπεροπούλου για ανακοίνωση της ΕΝΔΕ

«Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή. Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθητική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης, δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της, παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020».

Την ίδια ώρα σε φόρουμ δικαστών η Ειρήνη Κατινιώτη, προέδρος Πρωτοδικών και υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές για την Διοίκηση του Πρωτοδικείου σύμφωνα με δικαστικές πηγές φέρεται να γράφει απευθυνόμενη στον προεδρο της Ενωσης Δικαστών και “Σεβαστίδη δεν σεβάστηκες την ιστορία του Σώματος και τους συναδέλφους μας που δέχτηκαν σφαίρες αδίστακτων τρομοκρατών. Παραιτήσου- Ειρήνη Κατινιώτη”.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις