Ένας χρόνος πανδημίας σε 8 λεπτά και 10 δεύτερα (video)

11 Φεβρουαρίου 2020: Ένα όνομα, COVID-19
26 Φεβρουαρίου 2020: Η ασθενής 0 στην Ελλάδα
12 Μαρτίου 2020: Ο πρώτος θάνατος στη χώρα μας.

Η ζωή μας αλλάζει. Τα νέα της πανδημίας μονοπωλούν σχεδόν την επικαιρότητα και οι εικόνες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο στοιχειώνουν τις μνήμες μας.

Μια Κυριακή βράδυ ακούστηκε το πρώτο παρατεταμένο χειροκρότημα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που σήκωσαν το ανάστημα τους να αναμετρηθούν με τον ιό.

Στις 21/3/20 όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας να σηκώνει το “λάβαρο” της μάχης κατά του κορονοϊού.

Μια μέρα μετά ακολουθεί το πρώτο lockdown. Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια νέα ζωή, με lockdown, με χωριά σε καραντίνα, με μέτρα αποστασιοποίησης, μάσκες, χωρίς αγκαλιές, χωρίς φιλιά, χωρίς να μπορούμε να αγγίξουμε ο ένας τον άλλον.

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί. Όσο το βλέπετε να θυμάστε πως υπάρχει ελπίδα για την ελευθερία. Την λένε εμβόλιο και ήρθε στη ζωή μας ένα χρόνο μετά.

www.ert.gr

Το άρθρο Ένας χρόνος πανδημίας σε 8 λεπτά και 10 δεύτερα (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις