Εισαγγελική έρευνα μετά την επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων που καταγγέλλουν σεξουαλικές και άλλων μορφών παρενοχλήσεις από εκπαιδευτικούς.

Άμεση κάθαρση και διαφάνεια στο Αρσάκειο ζητούν με επιστολή τους 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018. Αναφέρουν ότι έχουν πληροφορίες για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές από συγκεκριμένους καθηγητές των Αρσακείων.

Ο προέδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης με αίτημα του στον εισαγγελέα ζήτησε να κληθούν για κατάθεση οι καταγγέλλοντες απόφοιτοι του Αρσακείου.

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», είχε γράψει λίγο νωρίτερα στο Facebook γνωστοποιώντας ότι συγκάλεσε το Δ.Σ. της Εταιρείας.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά από αυτή την εξέλιξη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το θέμα αναπαράγεται με δεκάδες αναρτήσεις στα social media. Οι υπογράφοντες, φέρονται να συγκεντρώνουν μαρτυρίες και να παρακινούν κι άλλους πρώην συμμαθητές τους να μιλήσουν για να στηρίξουν τα παιδιά που έχουν υποστεί κάθε είδους βία.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

www.ert.gr

Το άρθρο Εισαγγελική έρευνα μετά την επιστολή 285 αποφοίτων του Αρσακείου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις