Τροπολογία δίνει παράταση στον κύκλο κινητικότητας του 2020

Τροπολογία δίνει παράταση στον κύκλο κινητικότητας του 2020

Η νέα τροπολογία προβλέπει ρυθμίσεις για ΝΠΔΔ, κινητικότητα και υπηρεσιακά συμβούλια σε τροπολογία του ΥΠΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης, κατέθεσε το απόγευμα της Παρασκευής, τροπολογία στο ν/σ του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», με την οποία ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του Υπ. Εσωτερικών.
Ειδικότερα,

- Με το άρθρο 1 δίνεται παράταση στη νομιμότητα λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, παρατείνεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έως τις 30 Ιουνίου 2021. «Η χορήγηση παράτασης κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ και δεν επιτρέπουν την οργάνωση της εκπροσώπησής τους».

- Με το άρθρο 2 παρατείνεται έως τις 8 Μαρτίου 2021 ο κύκλος κινητικότητας 2020 ο οποίος έκλεινε στις 28 Φεβρουαρίου, «προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορείς που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία να προχωρήσουν στην υποβολή τους».

Παράλληλα, «με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των μικρών Δήμων «κάτω των 25.000 κατοίκων» αυξάνεται από 65% σε 80% το ποσοστό κάλυψης.

- Τέλος, με το άρθρο 3 δίνεται η δυνατότητα ειδικά σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να μπορούν να συγκαλούν Γενικές Συνελεύσεις και να λαμβάνουν αποφάσεις διά περιφοράς κατόπιν αιτιολογημένης σχετικής απόφασης του Διοικητικού τους Συμβουλίου. «Το αίτημα έχει τεθεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο».

Στην ουσία δίνεται δυνατότητα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να συγκαλούν τα συλλογικά όργανα και να λαμβάνουν αποφάσεις διά περιφοράς (τηλεφωνικά ή με email), για το διάστημα της πανδημίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Επίσης, στους δήμους κάτω των 25.000 κατοίκων και στους νησιωτικούς δήμους έως 55.000 κατοίκους, αυξάνεται από 65% σε 80% το ποσοστό κάλυψης του οικείου κλάδου για την απόφαση μετακίνησης υπαλλήλων σε άλλο φορέα.

Το μέτρο ισχύει μόνο για τον κύκλο κινητικότητας 2020, ο οποίος με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως τις 8 Μαρτίου αντί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορείς που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα απαραίτητα στοιχεία.

Τέλος, δίνεται νέα παράταση στη θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρατείνεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων σε αυτά έως τις 30 Ιουνίου 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις