Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα μιλά για την εμπειρία της

Screenshot

Ένα από τα βασικά συναισθήματα που με κυρίευσαν ήταν ο φόβος, είπε στο ΣΚΑΙ η Δήμητρα Βουλγαρίδου, η ασθενής – μηδέν όπως λέγεται.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, η 38χρονη που γύρισε από το Μιλάνο Δήμητρα Βουλγαρίδου, η ασθενής – μηδέν όπως λέγεται, μοιράστηκε την εμπειρία της, τι ένιωσε, τι φοβήθηκε όταν της ανακοινώθηκε πως έχει κορονοϊό.

«Ένα από τα βασικά συναισθήματα που με κυρίευσαν ήταν ο φόβος. Όλο αυτό το άγνωστο που υπήρχε, που έβλεπα και στα μάτια των γιατρών. Ηταν κάτι που με έκανε να φοβάμαι κ να αγχωθώ ιδιαίτερα με όλο αυτό που συνέβαινε. Κανείς δεν ήξερε την εξέλιξη του ιού οπότε φοβήθηκα. Όταν νοσηλεύτηκα μέσα στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης, η επαφή μου με τους γιατρούς ήταν ελάχιστη μπαίναν λίγα λεπτά τη μέρα, η βασικότερη επαφή γινόταν μέσω τηλεφώνου»

Νοσηλεύτηκα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ευτυχώς τα συμπτώματά μου ήταν ήπια, ωστόσο με τρόμαζε οτι ήταν και ο 9χρονος γιος μου εκεί, επίσης φορέας του ιού.

"Είχαμε ακολουθήσει όλοι μια κοινή γραμμή και είχαμε πει πως να μην του αναφέρουμε ποτέ τη λέξη κορονοϊός γιατί δεν θέλαμε να φοβηθεί ο ίδιος για την υγεία του, οπότε παρέμενε εκεί και περίμενε να βγούμε μαζί...Ένα χρόνο μετά μπορώ να πω ότι κάποια πράγματα τα έχω αφήσει πίσω, και κρατάω μόνο τα θετικά απ' όλα όσα συνέβησαν – σίγουρα με έκανε πιο δυνατή, κ έχω αναθεωρήσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων."

Μετά τη Δήμητρα Βουλγαρίδου, καταγράφεται με κορονοϊό μία ομάδα προσκυνητών στους Αγίους Τόπους...

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η χώρα μπήκε σε σκληρό lockdown.

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις