Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής – Το σχέδιο για αποσυμφόρηση

Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού έχει τεθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες Covid όσο και κλίνες ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται τις περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται. Η κάλυψη στις ΜΕΘ Covid στο λεκανοπέδιο φθάνει το 90%, με τα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν γεμίσει, όπως το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός και το «Αττικόν» όπου η πληρότητα φθάνει το 100%. «Ανάσα» αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες το άνοιγμα τουλάχιστον 40 κλινών ΜΕΘ Covid στην Αττική.

Mέχρι την Παρασκευή oι κλίνες ΜΕΘ Covid αναμένεται να φθάσουν τις 340 από 295 που είναι σήμερα.

Αυτό θα επιτευχθεί, με τη μετατροπή κλινών ΜΕΘ για άλλα νοσήματα σε ΜΕΘ Covid, στα νοσοκομεία Αττικόν, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Βαρύς ήταν ο απολογισμός του 24ωρου, δεδομένου ότι την Κυριακή έγιναν λιγότερα τεστ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.176 κρούσματα, 406 διασωληνωμένους και 30 θανάτους.

“Τρέχει” το πρόγραμμα εμβολιασμού

Οι εμβολιασμοί αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να πάρει έγκριση και το «εύκολο» μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στις χώρες της ΕΕ τον Απρίλιο.

Το εμβόλιο της J&J προσφέρει κατά τους ειδικούς 86% προστασία από σοβαρή νόσηση και 100% για θάνατο.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ertnews.gr

Το άρθρο Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής – Το σχέδιο για αποσυμφόρηση εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις