Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στον «Πρώτο Όροφο» του Τρίτου Προγράμματος

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται στις 8 Μαρτίου, η          εκπομπή Πρώτος Όροφος που επιμελείται και παρουσιάζει ο Διονύσης Μαλλούχος, το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 14.30 θα μεταδοθούν δύο συναυλίες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, που μεταδόθηκαν απευθείας ραδιοφωνικά από το Τρίτο, με την καταξιωμένη Ζωή Ζενιώδη στη διεύθυνση και τη διακεκριμένη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη ως σολίστ.

Θα μεταδοθούν:
Μία πρωτότυπη συλλογή από πανέμορφα ρομαντικά και λυρικά έργα των Τζιάκομο Πουτσίνι, Μαξ Ρέγκερ,Εντουαρντ Ελγκαρ,Γκούσταβ Μάλερ,Πιέτρο Μασκάνι και Αντον Αρένσκι,.
Στο πρόγραμμα της συναυλίας και ένα από τα πιο εκστατικά τραγούδια του Γάλλου συνθέτη, οργανίστα, πιανίστα και δασκάλου Γκαμπριέλ Φωρέ, το ονειρικό  Après un rêve» (Μετά από ένα όνειρο), έργο 7 αρ.1, σε μεταγραφή για χάλκινα πνευστά. Σολίστ ο κορυφαίος στα τρομπόνια Γιώργος Κρίμπερης.

Επίσης, από την εκπομπή θα μεταδοθούν τα «4 Τελευταία Τραγούδια» του Ρίχαρντ Στράους, από ηχογράφηση της  τελευταίας συναυλίας που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με κοινό πριν την πανδημία.  Σολίστ η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Στο πόντιουμ η Ζωή Ζενιώδη. Ακούγονται επίσης οι μεταφράσεις που επιμελήθηκε και ευγενώς παραχώρησε, ειδικά για την απευθείας  ραδιοφωνική μετάδοση της συγκεκριμένης συναυλίας, η ποιήτρια, μεταφράστρια,  μετζοσοπράνο και ραδιοφωνική παραγωγός του Τρίτου, Λένια Ζαφειροπούλου στην ποίηση των Hesse και Eichendorff, που μελοποίησε ο συνθέτης.

Ηχοληψία για τα Μουσικά Σύνολα: Νίκος Θεοδωρακόπουλος
Επιμέλεια ήχου για το Τρίτο πρόγραμμα: Σπύρος Ηλιάδης.
Ήχος και μοντάζ εκπομπής, Κώστας Κυριακάκης

 Το άρθρο Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στον «Πρώτο Όροφο» του Τρίτου Προγράμματος εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις