Τα νέα μέλη του ΕΣΡ επισφραγίζουν την απραξία


H πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ο δημοσιογράφος Σωκράτης Τσιχλιάς τοποθετήθηκε.. μέλος της ίδιας ανεξάρτητης αρχής από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Η τοποθέτηση της αρεοπαγίτισσας συνταξιούχου δικαστικού στη θέση του αντιπροέδρου, μια επιλογή που ουδεμία σχέση έχει με τη λειτουργία των ΜΜΕ που καλείται να εποπτεύει και να ελέγχει, επισφραγίζει τη συνέχιση της απραξίας του οργάνου, παρά τα θέματα δημοσιότητας που καταγγέλλονται στην περίοδο της πανδημίας. Ο δημοσιογράφος Σ. Τσιχλιάς εργαζόταν επί σειρά ετών σε διευθυντική θέση στα περιοδικά που εξέδιδε η Καθημερινή.
Στη διάρκεια των συζητήσεων στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στη θέση του αντιπροέδρου να τοποθετηθεί γνώστης του πεδίου των μίντια, όπως υπήρξε ο αείμνηστος πρώην αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση πρότεινε να αντιστραφούν οι αρμοδιότητες και να αναλάβει αντιπρόεδρος ο Σ. Τσιχλιάς και μέλος η Ε. Κουτζαμάνη. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
Την τοποθέτηση της Ε. Κουτζαμάνη ως αντιπροέδρου του ΕΣΡ ψήφισαν στο πλαίσιο της Διάσκεψης οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25. Την τοποθέτηση Τσιχλιά υπερψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι για την τοποθέτηση μελών του ΕΣΡ η αναγκαία πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής έχει μειωθεί, από 4/5 των μελών που ήταν αναγκαία επί ΣΥΡΙΖΑ, στα 3/5 των μελών.

Αγγέλα Νταρζάνου/ Aυγή
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις