Νέα ερώτηση 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Νέα ερώτηση 63 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ποιες επιχειρησιακές εντολές έχουν δοθεί στους αστυνομικούς για τη διενέργεια ελέγχων τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επιχειρησιακές εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς για τη διενέργεια ελέγχων τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου αντιμετώπισης της πανδημίας, ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, 63 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν το τελευταίο διάστημα αυξάνονται συνεχώς τα φαινόμενα αστυνομική βίας και αυθαιρεσίας σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατικά γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, που προκάλεσαν εύλογα θυμό, οργή και ένταση στους κατοίκους του πυκνό-κατοικημένου δήμου των νοτίων προαστίων.

Επίσης ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της υπέρμετρης και παράνομης αστυνομικής βίας, πόσοι αστυνομικοί διενεργούσαν έλεγχο τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην πλατεία της Ν.Σμύρνης, καθώς και πόσοι κατέφθασαν κατόπιν του σήματος για ενισχύσεις.

Ρωτούν επίσης αν έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα οι εμπλεκόμενοι στα ως άνω καταγγελλόμενα περιστατικά αστυνομικοί για όσο διάστημα διαρκεί η σε βάρος τους ΕΔΕ και αν το υπουργείο έχει διερευνήσει την ύπαρξη παράνομου εξοπλισμού των αστυνομικών (μεταλλικά γκλοπ, κοκκάλινες ή μεταλλικές σιδερογροθιές) και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί σχετικά.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις