Προανακριτική Επιτροπή για Νίκο Παππά: Εξετάζεται ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν, σήμερα οι προτάσεις των κομμάτων

eurokinissi

Με τις λίστες που θα προτείνουν τα κόμματα για την κλήτευση μαρτύρων στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 και στην δικογραφία για το Νίκο Παππά θα ασχοληθεί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής στην σημερινή της συνεδρίαση, που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ προσανατολίζεται να καλέσει κατά προτεραιότητα τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, στις καταγγελίες του οποίου βασίστηκε η δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή, ώστε να του ζητηθεί το σύνολο των παραστατικών και των πληροφοριών για τον τρόπο διακίνησης των 3 εκατομμυρίων ευρώ και το περιεχόμενο των συναντήσεων, που ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι είχε με τον τότε Υπουργό, Νίκο Παππά.

Με το ίδιο σκεπτικό πιθανότατα θα συμφωνήσει και το ΚΙΝΑΛ.

Σε πρώτη φάση η ΝΔ επίσης θα προτείνει:

-Χρίστο Νικολάου και Κυριάκο Τόμπρα (στενοί συνεργάτες Καλογρίτσα)

-Αντώνη Λιανό (δ/ντής λογιστηρίου της λιβανέζικης κατασκευαστικής CCC). Με βάση την δικογραφία υπήρξε ανταλλαγή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με την πλευρά Καλογρίτσα.

Σε 2η φάση, η ΝΔ θα προτείνει να κληθούν:

- ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης (είχε αποκαλύψει παρεμβάσεις του Ν. Παππά, με στόχο να δανείσει τον κ. Καλογρίτσα)

- ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος

- και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προτείνει:

τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, για να απαντήσει σχετικά με την αρτιότητα των εγγυητικών επιστολών που κατατέθηκαν για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις