Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων αλλά και ενάντια στο νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει – μεταξύ άλλων – την ίδρυση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ).  Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Με βασικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία προς τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι.

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην ίδρυση της ΟΠΠΙ, στη θέσπιση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ενώ ζητούν το ασφαλές άνοιγμα τόσο των σχολείων όσο και των σχολών με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

www.ertnews.grΤο άρθρο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί δρόμοι εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις