Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών για το άνοιγμα του Πολιτισμού (video)

Πορεία προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος. Ζητά το άνοιγμα του Πολιτισμού, ταυτόχρονα με τον Τουρισμό και την Εστίαση. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 250 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του θεάματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι η επαναλειτουργία θεατρικών και μουσικών σκηνών και γενικότερα των χώρων του θεάματος και η συνέχιση της στήριξης, ακόμα και όταν ανοίξουν αυτοί οι χώροι, καθώς θα υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που δεν θα μπορούν να βρουν άμεσα δουλειά.

“Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να μας διευκρινίσουν το συντομότερο δυνατόν, τι ακριβώς θα συμβεί με το επάγγελμά μας και εάν ανοίξουν, θα πρέπει οι υπόλοιποι που θα είναι άνεργοι, να δούμε πώς θα επιδοτηθούν για ένα διάστημα ακόμα γιατί το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

 

www.ertnews.grΤο άρθρο Κινητοποιήσεις καλλιτεχνών για το άνοιγμα του Πολιτισμού (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις