Παρέμβαση εισαγγελέα για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στα Ιωάννινα

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων μετά την αποκάλυψη για εμβολιασμούς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες πέρα από τα προβλεπόμενα.

Ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί είναι άγνωστος μέχρι στιγμής, όπως και τα εμβολιαστικά κέντρα στα οποία έγιναν.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost που αποκάλυψε και το θέμα αυτό που προκάλεσε τις πρώτες υποψίες σε εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής ήταν η παρουσία αρκετών ατόμων νεαρής ηλικίας.

Αμέσως ενημερώθηκε –εγγράφως- το Υπουργείο Υγείας και ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Από χθες οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες επίσημα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός διακόπηκαν. Όσοι προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν παρότι τα ραντεβού ήταν καταχωρημένα με ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο.

Όσοι εμβολιάστηκαν έξω από τα προβλεπόμενα στην παρούσα φάση φέρεται ότι εργάζονται όλοι στην ίδια επιχείρηση τροφίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Αυτό που μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να απαντήσει είναι με ποιόν τρόπο καταχωρήθηκαν τα ραντεβού στο επίσημο σύστημα των εμβολιασμών. Σημειώνεται ότι δεν επρόκειτο για εμβολιασμούς από τα υπόλοιπα που προκύπτουν λόγω ακυρώσεων αλλά για κανονικά καταχωρημένα ραντεβού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα πέρα από τα νοσοκομεία θα επεκταθεί και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ούτε από την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις