Στην τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Screenshot ERT

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίκεται στην τελετή ένταξης δύο νέων περιπολικών σκαφών στον στόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβριο του 20, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, παρέλαβε δυο ακόμα νέα υπερσύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά ιταλικής κατασκευής, τύπου Ρ355, τα ΠΠΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και ΠΠΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» στο πλαίσιο της ενίσχυσής του για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

Αμφότερα ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία, στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν μήκος 36,3 μέτρα και η ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν ξεπερνά τους 35 κόμβους. Διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια. Η επίσημη επιχειρησιακή ένταξή τους υπολογίζεται περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τα τέσσερα περιπολικά σκάφη έγινε στις 22.01.2019 ανάμεσα στο υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στην εταιρεία «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A.», με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε 55.560.000 ευρώ. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute

Η αγορά τους χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας Συμμετοχής 90% και Εθνικής Συμμετοχής 10%.

Τα σκάφη ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Ολικό Μήκος: 36,30 μέτρα. Ολικό Πλάτος: 7,45 μέτρα. Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 35 κόμβων. Υπηρεσιακή Ταχύτητα: Άνω των 32 κόμβων.

Μέγιστη ακτίνα ενέργειας με την οικονομική ταχύτητα: άνω των 1000 Ν.Μ. Επιχειρησιακή Ικανότητα (Sea State) με κατάσταση θαλάσσης 5 κατά Douglas.

Αριθμός Επιβαινόντων: 32 άτομα (12 μέλη πλήρωμα + 20 επιβάτες/διασωθέντες). Μέσο πρόωσης: Δύο σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες. Καύσιμο: Diesel ναυτικού τύπου.

Τα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου, καθώς επίσης και Τ/Χ παρακολούθημα (Tender) μήκους: 7,5 μ. και ταχύτητας άνω των 40 κόμβων.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις