Δεν περνάνε οι αλλαγές για την ψήφο των αποδήμων

Δεν περνάνε οι αλλαγές για την ψήφο των αποδήμων

Ανέφικτος φαίνεται ότι είναι ο στόχος της συγκέντρωσης 200 θετικών ψήφων στο νομοσχέδιο που αίρει τους περιορισμούς για την ψήφο των αποδήμων, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ 25 εξέφρασαν αρνητική στάση ενώ στήριξη παρείχαν εκτός της ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Για εργαλειοποίηση της ψήφου των αποδήμων έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και επέκρινε την κυβέρνηση φθηνό επικοινωνιακό αντιπερισπασμό.

Υπέρ της άρσης όλων των περιορισμών τάχθηκαν Ευαγγελία Λιακούλη και Κωνσταντίνος Χήτας από το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση αντίστοιχα, ενώ ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ έκανε λόγο για αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά και πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αποδήμων από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ,που τους βλέπουν ως «κουκιά».

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε η Φωτεινή Μπακαδήμα, εκ μέρους του ΜέΡΑ25.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποφύγει την αναμέτρηση, από την στιγμή που ένα δικό του στέλεχος, εν προκειμένω η κ. Τζάκρη ήταν αυτή που άνοιξε το θέμα με τη συνέντευξή της σε εφημερίδα της Ομογένειας», είπε ο Μάκης Βορίδης και ανέφερε ότι ουσιαστικά όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, τάσσονται υπέρ της άρσης των περιορισμών και πως το ζήτημα του πως θα εκπροσωπούνται οι απόδημοι, σε πόσες εκλογικές περιφέρειες ή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι ένα άλλης τάξεως ζήτημα.

«Μπορούμε, λοιπόν, να αλλάξουμε τη διάταξη που συμφωνούμε», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις