Η Γη των Μουσώνων Επ04 | Αλλόκοτοι ναυαγοί

Διαθέσιμο έως 26/07/2021

Στο επίκεντρο των μουσώνων, μεταξύ Αυστραλίας και ηπειρωτικής Ασίας, βρίσκονται χιλιάδες τροπικά νησιά μοναδικής βιοποικιλότητας. Αιτία, η ηφαιστειακή τους προέλευση και το σφυροκόπημα που δέχονται από τους μουσώνες εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Στο Σουλαουέζι, ευημερούν οι λοφιοφόροι μαύροι μακάκοι, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με την κοινωνική τους συμπεριφορά. Στις ακτές, τα πουλιά μαλέο γεννούν τα αυγά τους στην καυτή άμμο.

Στην Ιάβα, μέλη της φυλής Τενγκέρ ανεβαίνουν μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου Μπρόμο για να προσφέρουν ζώα και μέρος της σοδειάς τους, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους προγόνους τους.

Στο Βόρνεο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με την απουσία ενεργών ηφαιστείων, έχουν καταστρέψει τη σύνθεση του εδάφους. Ο σκληρός ανταγωνισμός για τροφή έχει συντελέσει στη δημιουργία μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Ένα ταξίδι στην καρδιά των μουσώνων, σε ένα σύμπαν εξωτικών τοπίων και παράξενων πλασμάτων.Το άρθρο Η Γη των Μουσώνων Επ04 | Αλλόκοτοι ναυαγοί εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις