Ε.Ε: «Όχι» στην αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca

H Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 100 εκατ. επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, το οποίο περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με την εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση του δικαιώματος έχει περάσει και η Ε.Ε. δεν σχεδιάζει να το ασκήσει, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση που είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

Η Κομισιόν παρήγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca, στο πλαίσιο συμβολαίου για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων, εκ των οποίων 100 εκατομμύρια ήταν κατ΄επιλογήν.

Παράλληλα, η Επιτροπή ανέφερε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 200 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Δεν μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει με τα κράτη μέλη για το αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης. Είναι λίγο πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Βάσει του συμβολαίου με την J&J, η Ε.Ε. έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις και έχει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.grΤο άρθρο Ε.Ε: «Όχι» στην αγορά επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις