Ες αύριον τα σπουδαία | Έλληνες σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών

Στην εποχή των βιντεοπαιχνιδιών, ο κόσμος αρχίζει να αναζητά ξανά την συντροφιά μαζί με την ψυχαγωγία, στρέφοντας το βλέμμα στα επιτραπέζια παιχνίδια.

Και καθώς ως Έλληνες αγαπάμε το παιχνίδι, δεν το επιζητούμε μόνο αλλά και το δημιουργούμε, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πώς φτιάχνεται όμως ένα επιτραπέζιο, αλλά και τι γνώσεις χρειάζονται; Πώς είναι η αρχική ιδέα και πώς καταλήγει σε εμάς;

Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών και μάλιστα με διεθνή καριέρα – έχοντας κερδίσει βραβεία σε εκθέσεις, περίοπτες θέσεις σε καταστήματα και πραγματοποιούν σημαντικές εξαγωγές με τα καινοτόμα και αισθητικώς άρτια παιχνίδια τους. Σε μια αγορά άκρως ανταγωνιστική, καθώς κάθε χρόνο τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά είναι πάνω από 4000.

Σχεδιαστής ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, αρκεί να διαθέτει αγάπη, πολύ μεράκι και πλούσια φαντασία. Όλα τα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβουν πίσω τους μαθηματικά, αλγόριθμους, πιθανότητες και στατιστική. Μα, πάνω απ’ όλα είναι η ανάγκη που υπάρχει για ένα παράθυρο στη φαντασία…

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαθανάσης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου
Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος
Διεύθυνση Παραγωγής : Γιάννης Πρίντεζης
Οργάνωση Παραγωγής : Παναγιώτης Σκορδίλης

Η υλοποίηση της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες Αύριον Τα Σπουδαία- Πορτραίτα του Αύριο» για την ΕΡΤ, έγινε από την “SEE-Εταιρεία Ελλήνων ΣκηνοθετώΤο άρθρο Ες αύριον τα σπουδαία | Έλληνες σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις