Τσίπρας: «Η κυβέρνηση ν' ακούσει τους επιστήμονες για τις αρχαιότητες στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης»

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση ν' ακούσει τους επιστήμονες για τις αρχαιότητες στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης»

Θέση υπέρ των επιστημόνων που ζήτησαν να μην αποσπασθούν οι αρχαιότητες από τον σταθμό «Βενιζέλου», του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Να ακούσει τους κορυφαίους επιστήμονες που αναφέρουν ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης «θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687», ζητεί από την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ότι «κορυφαίοι επιστήμονες, Έλληνες της διασποράς, ακαδημαϊκοί και μελετητές του αρχαίου και βυζαντινού πολιτισμού με αδιαμφισβήτητο διεθνές κύρος, με κοινή τους δήλωση εκφράζουν την απογοήτευσή τους και δηλώνουν ότι η απόσπαση των μοναδικής σπουδαιότητας αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ήταν καταστροφή ισοδύναμη με τον βομβαρδισμό του Παρθενώνα από τον Μοροζίνι το 1687».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι επιστήμονες με την κοινή τους δήλωση «καλούν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την τεχνολογικά προηγμένη λύση που υπάρχει και είναι ρεαλιστική: Και η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει Μετρό και τα αρχαία να παραμείνουν ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προσφέροντας στην πόλη τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά «τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο κύριος Μητσοτάκης και η κυρία Μενδώνη, την ιστορικών διαστάσεων ευθύνη που έχουν απέναντι στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα, και την παγκόσμια πολιτιστική μας κληρονομιά;».

Κατόπιν αυτών καλεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας «την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο». «Ακούστε τους!», υπογραμμίζει.

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις