Πανελλήνιες 2021: Ο σχολιασμός και οι απαντήσεις στο θέμα έκθεσης από τον ΟΕΦΕ

Πανελλήνιες 2021: Ο σχολιασμός και οι απαντήσεις στο θέμα έκθεσης από τον ΟΕΦΕ

Αυτές είναι οι απαντήσεις για το θέμα της Έκθεσης. Με Γκάτσο η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - «Βατά» χαρακτηρίζει τα φετινά θέματα των πανελληνίων ο ΟΕΦΕ.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλήνιες, στα Γενικά Λύκεια, με συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Το θέμα της Έκθεσης 2021 χαρακτηρίζεται από τον ΟΕΦΕ βατό. Δείτε τις απαντήσεις και το σχολιασμό

Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ:

ΘΕΜΑ Α΄

Α1.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται στην αναγκαιότητα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού καταγράφοντας προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα να αποτελεί μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος του Γυμνασίου καθώς η έλλειψή του προκαλεί επαγγελματικό «κορεσμό» και αύξηση της ανεργίας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εξάλλου εξωθεί τους νέους να συμβιβάζονται επαγγελματικά ή να μεταναστεύουν.

ΘΕΜΑ Β΄

Β1.

Α. ΣΩΣΤΟ
Β. ΣΩΣΤΟ
Γ. ΛΑΘΟΣ
Δ. ΣΩΣΤΟ
Ε. ΛΑΘΟΣ

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο.

Όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξαν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα και οι υποψήφιοι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτραε νώ, δεν ζητήθηκαν διευκρινήσεις.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις