Π. Αρκουμανέας: Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα

Περισσότερα από 1.500 νέα κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινωθούν σήμερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 εκτίμησε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την μεγάλη αύξηση στη διασπορά της Covid-19. Η επιβράδυνση των εμβολιασμών, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και η μη τήρηση των μέτρων από μερίδα πολιτών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ , που κατά τους ειδικούς ενδέχεται να οδηγήσει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

Στο 60% έφτασε την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα λύματα,  γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα» ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. Επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, «καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

Για «ένα τέταρτο κύμα το οποίο έρχεται και προς την Ελλάδα» μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου τη Δευτέρα.

«Ήδη σε κάποιες περιφέρειες, κυρίως στην Κρήτη, φαίνεται να ενσκήπτει πολύ πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος, οπότε εδώ ακριβώς έρχεται και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

«Είμαστε στην αρχή του τέταρτου κύματος. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουμε τήρηση των μέτρων. Τα πράγματα έχουν παρερμηνευτεί. Μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, έχω την αίσθηση ότι δεν φοράει κανείς. Έχουμε μαζικές συναθροίσεις. Αν σε μια μία δραστηριότητα δεν τηρούνται τα μέτρα, αυτό επηρεάζει το σύνολο της διασποράς»  είπε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Για τους εμβολιασμένους το τέταρτο κύμα, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα σημάνει τίποτα. Για τους ανεμβολίαστους, το επόμενο κύμα, θα τους αφορά κατά κύριο λόγο. Οι νεώτεροι θα αποκτήσουν ανοσία με τη νόσηση, οι δε 500.000 -600.000 των συνανθρώπων μας που είναι άνω των 55 ετών και δεν έχουν σπεύσει ακόμα να εμβολιαστούν, θα ταλαιπωρηθούν», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

 

www.ertnews.grΤο άρθρο Π. Αρκουμανέας: Πάνω από 1.500 νέα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις