Μ. Παγώνη: Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει το 94,7%

Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει το 94,7% τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. ‘Οπως είπε το υπόλοιπο ποσοστό είναι αυτοί που περνούν τη νόσο και δεν μπορούν να εμβολιαστούν τώρα και θα εμβολιαστούν μετά από κάποιους μήνες σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Πρόσθεσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έφτασαν σιγά – σιγά σε αυτό το ποσοστό όπως πρέπει να φτάσουν και όλοι οι υπόλοιποι υγειονομικοί «γιατί έχουμε υποχρέωση οι ίδιοι και οι νοσηλευτές και οι γιατροί απέναντι στους ασθενείς μας να εμβολιαστούμε, απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις οικογένειές μας και στους φίλους μας. Και μάλιστα όταν πρόκειται για γιατρούς οι οποίοι γνωρίζουν τη νόσο, γνωρίζουν τις επιπλοκές, έχουν δει τα περιστατικά πώς μετά από τις απλές κλίνες διασωληνόνονται και πάνε στις μονάδες δεν χρειάζεται να γίνεται και καμία συζήτηση ούτε να τους το επιβάλλουν μη γιατροί. Για μας είναι δεδομένο ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι».

Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσηλευτών είναι μικρότερο είπε η κ. Παγώνη. «Από ότι ξέρω από τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι πάνω από 80%. Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να αυξηθούν και τα ποσοστά των νοσηλευτών έτσι ώστε και αυτοί να καλύψουν το κενό αυτό, διότι δεν μπορούμε να εργαζόμαστε σε νοσοκομεία, να έχουμε τον ασθενή απέναντί μας και να μην είμαστε εμβολιασμένοι. Δεν χρειάζεται καμία ράβδος, κανένα δάκτυλο να μας κουνήσουν όταν ξέρουμε οι ίδιοι τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».

www.ertnews.grΤο άρθρο Μ. Παγώνη: Το ποσοστό εμβολιασμού των νοσοκομειακών γιατρών έχει φτάσει το 94,7% εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις