Φωτιά στην Ευκαρπία: Κινδύνευσαν σπίτια λόγω των ανέμων (βίντεο)

Φωτιά στην Ευκαρπία: Κινδύνευσαν σπίτια λόγω των ανέμων (βίντεο)

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες στην Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, όταν το βράδυ της Τετάρτης (21/07) έπιασε φωτιά σε άλσος, κοντά στο θεατράκι της Ευκαρπίας, στην περιοχή Εφεδρούπολη και λόγω των ισχυρών ανέμων κινδύνευσαν σπίτια. 

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης (21/07) στη Θεσσαλονίκη, σε άλσος, κοντά στο θεατράκι της Ευκαρπίας, στην περιοχή Εφεδρούπολη και λόγω των ισχυρών ανέμων κινδύνευσαν σπίτια. Μεγάλη μάχη από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, που μετά από ώρα έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν προληπτικά και την Πέμπτη (22/07) οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς οι ισχυροί άνεμοι μεγαλώνουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Η Πυροσβεστική έδωσε, λοιπόν, μάχη από την πρώτη στιγμή για να μην κινδυνεύσουν πολίτες και σπίτια, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση. Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, καταφέρνοντας να σβήσουν τις μεγάλες φλόγες και να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μιάμιση ώρα μετά. Πεζοπόρα τμήματα συνεχίζουν να σβήνουν μικροεστίες ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

{https://www.youtube.com/watch?v=OFkZdaxfpxI}

Στο σημείο, σύμφωνα με το «thes.gr», βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, που τόνισε: «Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Εφεδρούπολη, δίπλα στο Παπαγεωργίου. Υπάρχουν και σπίτια. Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα. Είναι ελεγχόμενη η φωτιά αλλά έχει δυνατό άνεμο και φοβόμαστε αναζωπυρώσεις. Κινδύνευσαν σπίτια αλλά βοήθησε η Πυροσβεστική».

{https://www.youtube.com/watch?v=NUx81-vqyQ0}

Σημειώνεται ότι η οσμή καμένου ήταν έντονη σχεδόν στο σύνολο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο, δείγμα του δυνατού αέρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=R-0cazLtijA}

Υπενθυμίζεται ότι για την Πέμπτη (22/07) η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε θέσει την περιφερειακή ενότητα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σε επίπεδο 4.

{https://www.youtube.com/watch?v=4tjv8yv9mig}

(πληροφορίες από voria.gr, thes.gr)

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις