Live η δήλωση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την 47επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με το Προεδρικό Μέγαρο τη δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Με ανάκρουση του εθνικού ύμνου ξεκίνησε η 47η δεξίωση για την 47η επέτειο από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Στον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί στις 8 το βράδυ στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας, τους ήρωες της πρώτης γραμμής όπως διευθυντές των μονάδων εντατικής θεραπείας, λοιμωξιολόγους από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατρούς από τα ακριτικά νησιά, αλλά και γιατρούς, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.

Ακόμη, ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα βρίσκονται επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής, επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιοί, βιοτέχνες και αγρότες, καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Ενεργό συμμετοχή στην αναγέννηση της Ελλάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο και η κοινωνία, εκπρόσωποι της οποίας κλήθηκαν τιμητικά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, η Σοφία Μπεκατώρου, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe, ο Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις, η Φανή Μπαχαρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας Έβρου, ο οποίος έφτιαχνε μάσκες τις οποίες έδινε στους υγειονομικούς και στα σώματα ασφαλείας, ο Μανόλης Κουσλόγλου, καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας που με το ξεκίνημα της καραντίνας κατασκεύασε σελίδα στο Facebook «Eξ αποστάσεως εκπαίδευση», σε θέματα e-learning και Πληροφορικής, που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 45.500 μέλη. Ακόμη παρόντες αναμένεται να είναι ο 36χρονος Παύλος Τσακίρης, ο Ευρωπαίος Αγρότης της Χρονιάς, ο γνωστός μπασκεμπολίστας Βασίλης Σπανούλης, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

H καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προσαρμοσμένη για δεύτερη φορά σε συνθήκες πανδημίας με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή βεβαίωση αρνητικού ελέγχου να απαιτείται για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο εορτασμός της επετείου στο Προεδρικό Μέγαρο θα πλαισιωθεί από τα τα ξύλινα και χάλκινα πνευστά της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ.

www.ertnews.grΤο άρθρο Live η δήλωση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την 47επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις