Αυξήθηκαν κατά 539% οι νοσηλείες από τις αρχές του μήνα (video)

Πάνω από 10,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα, ωστόσο ο δείκτης των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανησυχεί τους επιστήμονες.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ηλικίες από 21 ετών έως 90 ετών γι΄αυτό και οι μεταλλάξεις δεν έχουν ηλικίες. Στους νέους είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά μεταδίδουν», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή τη στιγμή το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα ανεμβολίαστα», επαναλαμβάνει ο καθηγητής Πενυμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σε συστράτευση στην εκστρατεία πειθούς καλούνται ιατροί και φαρμακοποιοί. Θα τους παρέχονται οικονομικά κίνητρα για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμών.

‘Οσον αφορά στους υγειονομικούς, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το 94,7% των γιατρών και το 80% των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Άρνηση στο εμβόλιο σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο

«Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη αποδείξει την ασφάλεια των εμβολίων. Όταν, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορονοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις. Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους. Άρνηση στο εμβόλιο, συνεπώς, σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο των πολιτών», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Νοσηλείες : Αύξηση κατά 539% από τις αρχές του μήνα 

  • 1η Ιουλίου: 33 εισαγωγές,
  • 8 Ιουλίου:  59,
  • 15 Ιουλίου: 101
  • 21 Ιουλίου: 173
  • χθες: 178 μια αύξηση από τις αρχές του μήνα κατά 539%

Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση στις διασωληνώσεις.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

  • ΕΟΔΥ: 2.472 νέα κρούσματα, 133 διασωληνωμένοι, 8 νέοι θάνατοι – Η γεωγραφική κατανομή

www.ertnews.grΤο άρθρο Αυξήθηκαν κατά 539% οι νοσηλείες από τις αρχές του μήνα (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις