Ταπεινός αποχαιρετισμός στον Μίκη με «Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων»

Από τα Ελληνικά Γράμματα και το Μουσείο «Μίκη Θεοδωράκη» Ζάτουνας στο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Ζάππειο 

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 21.00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου Το Μανιφέστο των Λαμπράκηδων, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, στον χώρο του 49oυ Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στη σκηνή «Αδαμάντιος Κοραής».


Η επανέκδοση του κειμένου του Μανιφέστου των Λαμπράκηδων –ένα ιστορικό ντοκουμέντο, ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και μια παρακαταθήκη για το μέλλον μαζί– αποτελεί γεγονός υψηλού συμβολισμού για τις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε, αλλά και πυξίδα σε μια εποχή όπου διακυβεύονται πολλά και φαινομενικά κατακτημένα.

Είναι όμως και ένας φόρος τιμής, ένας ταπεινός αποχαιρετισμός, στον Μίκη Θεοδωράκη, που έπεισε με τη μαχητικότητα, τη λεβεντιά και την επιμονή του, κόντρα στους καιρούς, μια χώρα ολόκληρη ότι η ζωή αξίζει μόνο αν αξίες όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνίας. Τον Μίκη Θεοδωράκη της Ελλάδας και της οικουμένης.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται με τη συνέργεια των Εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα και του Μουσείου «Μίκη Θεοδωράκη», Ζάτουνας, θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο εκδότης Παύλος Παπαχριστοφίλου, ενώ για τον μεγάλο δημιουργό θα μιλήσουν οι:

• Αναστασία Βούλγαρη, επιμελήτρια συγγραφικών έργων του Μίκη Θεοδωράκη

• Γιώργος Λογοθέτης, δημοσιογράφος, συγγραφέας έργων του Μίκη Θεοδωράκη

• Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μέλος του κινήματος των Λαμπράκηδων.

Επίσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι:

• Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Μουσείου «Μίκη Θεοδωράκη» Ζάτουνας

• Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης, κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη του παρακράτους στη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

• Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή και την καλλιτεχνική και πολιτική δράση του Μίκη Θεοδωράκη.

**Το κείμενο είναι από δελτίο Τύπου που λάβαμε.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις