Οι αυξήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα οδηγούν σε... εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης

Οι αυξήσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα οδηγούν σε... εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης

Το πετρέλαιο ανεβαίνει, το φυσικό αέριο καλπάζει και οι καταναλωτές πριν αρχίσουν τα μεγάλα κρύα ψάχνουν λύσεις σε ξυλόσομπες και τζάκια.

Το πετρέλαιο ανεβαίνει, το φυσικό αέριο καλπάζει και οι καταναλωτές πριν αρχίσουν τα μεγάλα κρύα ψάχνουν λύσεις σε ξυλόσομπες και τζάκια.
Οι έμποροι βλέπουν την κίνηση να αυξάνεται. Είναι οι νέοι πελάτες αυτοί που δεν θέλουν να βάλουν πετρέλαιο αλλά και οι παλιοί που μάλιστα αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες από πέρσι ίσως γιατί φοβούνται πως η ζήτηση θα φέρει ελλείψεις και ανατιμήσεις και στα ξύλα.

Οι τιμές παραμένουν παγωμένες σε επίπεδα του 2012 θα πουν οι ‘έμποροι που τονίζουν πως έχουν απορροφήσει το κόστος ακόμα και για τα αυξημένα κόστη των καυσίμων των φορτηγών τους.

Aυξημένη η ζήτηση και στην Πάτρα με τους καταναλωτές να ψάχνουν την καλύτερή τιμή.

Οι τιμές όπως βλέπουμε κυμαίνονται από 100 ως 120 ευρω το κυβικό ανάλογα αν είναι χύμα ή στοιβαγμένο το ξύλο. Παρόμοιες οι τιμές και στην Αθήνα.

Ο έμπορος καυσόξυλων Γιώργος Κασκαλίδης δηλώνει πως οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής : 100 – 120 ευρώ/ κυβικό μέτρο Ελιά 120-130 ευρώ/ κυβικό μέτρο. Αυτές οι τιμές θα αυξηθούν όμως προειδοποιεί ο έμπορος από την Πάτρα. Αιτία είναι τα αυξημένα κόστη λόγω του πετρελαϊκού ράλι.

Οι έμποροι δηλώνουν πως οι καταναλωτές καλά θα κάνουν να προτιμούν συσκευασμένα ξύλα και να διαλέξουν προσεκτικά την ποιότητα για να μην έχουν προβλήματα σε τζάκια και σόμπες αλλά και αγια αυξημένη απόδοση.

Μια άλλη τάση που παρατηρείται σε απολλά σπίτια είναι να αγοράζουν ξύλα σε τσουβαλάκια ίσα για να βγάλουν μία-δυο μέρες λένε οι έμποροι.

Στα τσουβαλάκια η τιμή είναι στα 9 ευρώ κόστος ανταγωνιστικό του πετρελαίου αν σκεφτεί κανείς πως 12 τσουβαλάκια είναι ένα κυβικό μέτρο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις