Ώρα για το τελευταίο self test και σχολική κάρτα της εβδομάδας

Ώρα για το τελευταίο self test και σχολική κάρτα της εβδομάδας

Έφτασε η ώρα για το δεύτερο self tet της εβδομάδας για τους μαθητές - Αύριο με τη σχολική κάρτα στο χέρι η είσοδος στις τάξεις

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, θα πρέπει να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο - self test - οι ανεμβολίαστοι μαθητές σε ολόκληρη την επικράτεια, με το αποτέλεσμα να δηλώνεται στο self-testing.gov.gr το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, όποτε τα παιδιά θα παραδώσουν τη σχολική κάρτα για να μπουν στις τάξεις.

 

Σημειώνεται πως φέτος για πρώτη φορά, σε περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα, οι στενές επαφές του κρούσματος, ύστερα από έγγραφη βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου, θα πρέπει να υπόκεινται σε δωρεάν rapid test, την πρώτη και την έβδομη μέρα επαφής με το κρούσμα, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Σε περίπτωση, πάλι, που οι στενές επαφές του κρούσματος είναι εμβολιασμένοι μαθητές, θα προχωρούν σε διενέργεια self test την πρώτη και την έβδομη μέρα μετά την επαφή με το κρούσμα.

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως για λίγο ακόμα τα αποτελέσματα των τεστ των μαθητών δηλώνονται στη σχολική κάρτα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται το self-testing.gov.gr να «συγχωνευτεί» με τη νέα πλατφόρμα, edupass.gov.gr - όπου δηλώνουν ήδη το αποτέλεσμα των τεστ τους οι φοιτητές.

selftestsxoleia1

Τι προβλέπεται σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

  • Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.
  • Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται με τους ίδιους όρους, μόνο που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, με κόστος δικό τους.
  • Αν εντοπιστεί κρούσμα, θα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ο μαθητής θα επιστρέφει μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
  • Για τις στενές επαφές του μαθητή στο σχολείο προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής: Α) Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα, δύο rapid tests, πέραν των προβλεπομένων. Ομως, εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά self tests τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά. Β) Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος προβλέπονται δύο self tests, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

selftestsxoleia2

 

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις