24ωρη απεργία για εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ

ΑΡΧΕΙΟΥ

Για εκχώρηση των υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες κάνει λόγο η ΠΟΠΟΚΠ ανακοινώνοντας 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου για εργαζόμενους σε ΕΦΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΠΟΚΠ με την είσοδο των «πιστοποιημένων» ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση υλοποιεί τη γενική κατεύθυνση της Ε.Ε. για εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στην επιχειρηματική δράση και ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί.

Υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θέλει τάχα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν.

«Αυτοί που κόπτονται για την ταχεία απονομή των συντάξεων, είναι οι ίδιοι που υποβάθμισαν διαχρονικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, θέσπισαν προκλητικά «εθνική» σύνταξη πτωχοκομείου, λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία – τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Με την εκχώρηση της αρμοδιότητας απονομής των συντάξεων σε ιδιώτες, ουσιαστικά η κυβέρνηση μετακυλά την ευθύνη έκδοσης της σύνταξης στον ασφαλισμένο, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του, «σπονσοράρει» τα μεγάλα λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, αφήνει στο έλεος των «καθυστερήσεων» όποιον συνταξιούχο δεν θέλει να ακολουθήσει τον ιδιωτικοποιημένο δρόμο έκδοσης της σύνταξης, αμφισβητεί ξεκάθαρα τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας μας.

Το τελευταίο αρκετό διάστημα ο υπουργός Εργασίας, συκοφαντώντας και διαβάλλοντας τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, επιρρίπτοντας πάνω τους την ευθύνη για τις χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και στρέφει τους συνταξιούχους και την κοινωνία εναντίον τους».

Αναλυτικότερα απαιτούν:

  • Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής - Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ.
  • Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, για την ακώλυτη παροχή υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επιδοματούχους.
  • Ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων & ηλεκτρονικών εφαρμογών.
  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.
  • Πραγματικές επεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όχι στο πλαίσιο της κοινωνικής φιλανθρωπίας, αλλά κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννούν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές - Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις