Να πώς βλέπει το «λειτούργημά» μας ο κόσμος…


Να και το Ευρωβαρόμετρο για τον μήνα Απρίλιο. Όπου, μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες διόλου δεν εγκρίνουν τον χειρισμό του ουκρανικού από την κυβέρνησή τους (ποσοστό

66 % στο σύνολο, με το 43 % να δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο και το 23 % να δηλώνει μη ικανοποιημένο) και ότι δεν νιώθουν πιο ευρωπαίοι και Ευρωπαίες λόγω της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία (ποσοστό 72 %, με το 42 % να διαφωνεί σφόδρα και το 30 % να διαφωνεί εν μέρει).

Έχει όμως και κάτι που ταιριάζει στη στήλη μας, για τα ΜΜΕ. Ερωτήθηκαν λοιπόν οι πολίτες αν είναι δυσαρεστημένοι από την απαγόρευση των ρωσικών media στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δήλωσαν ότι είναι δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 64%, με το 23% να δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένοι εν μέρει και το 41% ότι είναι πολύ δυσαρεστημένοι –δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκώς, μετά από την Κύπρο που το τσίτωσε στο 42 %.

Και βεβαίως, ανέκυψε επίσης το ερώτημα «ποιες είναι οι πηγές πληροφόρησης που εμπιστεύεστε περισσότερο σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία;». Εδώ λοιπόν καλά τα πήγαν σε γενικές οι «ευρωπαϊκές αρχές», αλλά όχι στην Ελλάδα που τους έδωσε το ισχνότερο ποσοστό εμπιστοσύνης με 39 %. Χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης πήραν και οι «τοπικές αρχές» με 39 %, αλλά μας πέρασε η Βουλγαρία με 35 %.

Τις ΜΚΟ ούτε να τις δούμε καθώς μόνο το 21 % τις εμπιστεύεται (χαμηλότερο ποσοστό σε όλη την Γηραία Ήπειρο), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας χαλάνε (ποσοστό 35 % από τα σχετικώς υψηλά στην Ευρώπη) και οι δημοσιογράφοι…

Τι νομίζετε ότι πιστεύουμε για την πληροφόρηση σε σχέση με το ουκρανικό εκ μέρους των δημοσιογράφων; Μακράν το μικρότερο ποσοστό εμπιστοσύνης με 23 %! Για να φαντασθείτε η επόμενη Κύπρος, εμπιστεύεται του λειτουργούς του Τύπου σε ποσοστό 32 %.

Κι αυτό κάτι λέει για το πώς βλέπει το «λειτούργημά» μας ο κόσμος…

Xρήστος Ξανθάκης
medioΠΙΛΑΦΟ / Νewpost
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις