Ποιες διαφημίσεις «κόβουν» 18 βιομηχανίες τροφίμων

Ποιες διαφημίσεις «κόβουν» 18 βιομηχανίες τροφίμων

Την εθελοντική πρωτοβουλία Ελληνικό Pledge, που αφορά στη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης τροφίμων και ποτών στα παιδιά υλοποίησαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Το Ελληνικό Pledge αποτελεί ένα πλαίσιο κοινών εθελοντικών δράσεων & δεσμεύσεων, είναι δηλαδή ένας Κώδικας Αυτοδέσμευσης από επιχειρήσεις του κλάδου που -μεταξύ άλλων- αποκλείει τη διαφήμιση τροφίμων και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι, ζάχαρη σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Στόχος η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων και η υποστήριξη των γονέων στην προσπάθειά τους για πιο υγιεινή διατροφή των παιδιών.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Ελληνικό Pledge δεσμεύονται:

• Να μην πραγματοποιούν διαφημίσεις (στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο) που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών, για προϊόντα δηλαδή που δεν πληρούν συγκεκριμένα διατροφικά κριτήρια, είτε να μη διαφημίζουν καθόλου σε παιδιά κάτω των 13 ετών.
• Να αποδέχονται την παρακολούθηση και πιστοποίηση της συμμόρφωσής τους από τρίτους ανεξάρτητους φορείς.

Ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν

Στο Ελληνικό Pledge, που ξεκίνησε τον Μάιο 2022, συμμετέχουν ήδη 18 επιχειρήσεις. Πρόκειται για τις:
3αλφα
COCA COLA ΕΛΛΑΣ
ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.
COCA COLA 3Ε
ΕΛΑΪΣ UNILEVER ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
FERRERO INTERNATIONAL GREECE
ΙΟΝ Α.Ε.
FRONERI ΕΛΛΑΣ ΠΑΓΩΤΟ Α.Ε.
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.
GREEN COLA HELLAS
ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.
NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.Ε.Ε
NUMIL ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ
PEPSICO ΕΛΛΑΣ
ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ
ARLA FOODS ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕΕ

Ο Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος του ΣΕΒΤ, πρόεδρος ΣΔΕ & Συντονιστής Πρωτοβουλίας Ελληνικού Pledge, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει έμπρακτα την υπευθυνότητα με την οποία η Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών βελτιώνει την επικοινωνία των προϊόντων της, έχοντας πάντα τον καταναλωτή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, στην αντιμετώπιση ενός πολυπαραγοντικού προβλήματος υγείας, όπως είναι αυτό της παιδικής παχυσαρκίας».

#ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ #ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ #ΤΡΟΦΙΜΑ #ΠΑΙΔΙΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις