Εύβοια: Μεγάλη φωτιά τώρα στην Κάρυστο

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά τώρα στην Κάρυστο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, κοντά στην Κάρυστο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ήδη κινητοποιηθεί.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (03/07) στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κάμπου Καρύστου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την πυροσβεστική, στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με το EVIMA, η φωτιά είναι κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά μαίνεται κοντά σε χαμηλή βλάστηση και, μάλιστα, κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Πάντως, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι αυτή τη στιγμή.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1543524221158039553?s=20&t=NJfRW...}

Πού προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας).

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων).

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας).

• Περιφέρεια Πελοποννήσου.

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας).

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει ότι για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και τις νήσους Σάμου, Ικαρίας, Χίου, Ψαρών, Μυτιλήνης και Κυθήρων, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1543170289781166080?s=20&t=BcZKa-74Qr...}

#ΦΩΤΙΑ #ΚΑΡΥΣΤΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις