Καταζητούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα ηρωίνης στις ΗΠΑ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Καταζητούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα ηρωίνης στις ΗΠΑ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη

Καταζητούμενος στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, βάσει διεθνούς εντάλματος.

Πρόκειται για 46χρονο από το Μπαχρέιν ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Μάρτιο και για την έκδοσή του θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται να είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ έναν τόνο ηρωίνη, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και την Μοζαμβίκη.

Η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της συγκεκριμένης Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη τελικά από τις ελληνικές αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος. Ο ίδιος αρνείται τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας.

Κατά την δημόσια διαδικασία που έγινε ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί για την έκδοσή του ή μη στις ΗΠΑ, ο 46χρονος επανέλαβε τον παραπάνω ισχυρισμό. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στο Μπαχρέιν κι ότι «παγιδεύτηκε», ενώ δια του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αμερικανικό αίτημα. Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για την επόμενη εβδομάδα οπότε θα ανακοινωθεί η απόφαση.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΚΥΚΛΩΜΑ #ΗΡΩΙΝΗ #ΕΝΤΑΛΜΑ_ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις