Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Λάκης Λαζόπουλος

Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Λάκης Λαζόπουλος

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος γνωστών καλλιτεχνών μέσω παραπλανητικών δημοσιευμάτων για δήθεν χρυσές επενδύσεις με κρυπτονομίσματα καταγγέλλει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος έπεσε και ο ίδιος θύμα.

Σύμφωνα με τον Αντ1, εδώ και μήνες ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βλέπει το όνομά του και τις φωτογραφίες του να χρησιμοποιούνται εν αγνοία του σε δημοσιεύματα διάφορων σελίδων του διαδικτύου που τον παρουσιάζουν ότι έχει θησαυρίσει από επενδύσεις που δήθεν έκανε με κρυπτονομίσματα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος με τη βοήθεια ειδικών στην κυβερνοασφάλεια προσπαθεί να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα fake news και έτσι να μπορέσει να κινηθεί νομικά σε βάρος του, διότι είναι πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες πιστεύουν αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα με διάσημα πρόσωπα, με αποτέλεσμα επιτήδειοι να καταφέρνουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι πολλοί επώνυμοι, αθλητές και επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης απάτης, ωστόσο παρά τις καταγγελίες και παρά την έρευνα των ελληνικών αρχών, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σταματήσουν οι αναδημοσιεύσεις των fake news.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έχουν έδρες σε χώρες του εξωτερικού που δεν συνεργάζονται με τις επίσημες αρχές.

#ΛΑΚΗΣ_ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ #ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ_ΑΠΑΤΗ #ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις