ΟΒΑ: Νέα διαταγή του Στρατού Ξηράς για εξέταση σωματικής ικανότητας

ΟΒΑ: Νέα διαταγή του Στρατού Ξηράς για εξέταση σωματικής ικανότητας

Για εξέταση της σωματικής τους ικανότητας παραπέμπονται, με διαταγή του ΓΕΣ/Β4, 271 υποψήφιοι έφεδροι, που υπέβαλαν δικαιολογητικά, για την επανακατάταξή τους ως ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων και Λοιπών Όπλων - Σωμάτων, από 16 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Όπως ανακοινώθηκε, οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές, από 10 μέχρι 14 Οκτωβρίου 2022.

Όσοι υποψήφιοι Έφεδροι είχαν υποβάλει αίτηση από 5 μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2022 και δεν παρουσιάστηκαν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, δύνανται να απευθυνθούν εκ νέου σε αυτές για τον καθορισμό συγκεκριμένου ραντεβού, για την εξέταση της σωματικής τους ικανότητας.

Η εξέταση της σωματικής ικανότητας των υποψηφίων πραγματοποιείται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή του Στρατού Ξηράς, με εξαίρεση τους εφέδρους, που διαμένουν στο Νομό Αττικής, οι οποίοι εξετάζονται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή του Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν.

Κατά την παρουσίασή τους στην Υγειονομική Επιτροπή, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

- Το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο αποδεικνύει την ταυτότητά τους. Σε περίπτωση απώλειας της αστυνομικής τους ταυτότητας, βεβαίωση αστυνομικής αρχής με επικολλημένη φωτογραφία, στην οποία να αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση νέου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

- Προστατευτική μάσκα, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95, FFP2) ή διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη). Δεν απαιτείται να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης κορονοϊού (PCR ή rapid test).

Εφόσον υποψήφιοι έχουν υποβληθεί ή έχουν προγραμματιστεί να υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις, στο πλαίσιο της τρέχουσας προκήρυξης πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) έτους 2022, πρέπει να ενημερώσουν το ΓΕΣ/Β4, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο e-mail:

ova.katataxi@army.gr) ή τηλεφωνικά στο 2131501914 ή 2106553265, προκειμένου να αναζητηθούν οι σχετικές γνωματεύσεις υπηρεσιακά.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερωθούν με δική τους ευθύνη, αναφορικά με τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, για καθορισμό συγκεκριμένου ραντεβού με την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή (όπου απαιτείται) και άλλες πληροφορίες στη σχετική διαταγή και καταχωρώντας τα απαιτούμενα στοιχεία στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση ova.army.gr.

#ΟΒΑ #ΣΤΡΑΤΟΣ_ΞΗΡΑΣ #ΕΦΕΔΡΟΙ #ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις