Επετειακή έκδοση Audi TT RS Coupé iconic edition (βίντεο)

Επετειακή έκδοση Audi TT RS Coupé iconic edition (βίντεο)

Με το λανσάρισμα του Audi TT RS Coupé iconic edition, που θα παραχθεί σε 100 μονάδες στην Ευρώπη, η Audi γιορτάζει τα 25 χρόνια από τη παραγωγή του πρώτου TT Coupé.

Από την πρεμιέρα του το 1998, το σπορ μοντέλο της Audi αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πρότυπο οδηγικής απόλαυσης.

Έχοντας ως όραμα τη δημιουργία ενός μοντέλου για τους λάτρεις της αυτοκίνησης, η Audi παρουσίασε το πρωτότυπο Audi TT Coupé στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου IAA στη Φρανκφούρτη το φθινόπωρο του 1995. Έχοντας σχεδόν συμμετρικές αναλογίες, το Audi TT ακολούθησε σταθερά μια σχεδιαστική αρχή βασισμένη σε γεωμετρικές, κυκλικές φόρμες. Ο απαλλαγμένος από συμβιβασμούς σχεδιασμός του εντυπωσίασε αμέσως το κοινό. Τρία χρόνια αργότερα, το TT Coupé βγήκε στην παραγωγή σχεδόν αμετάβλητο και ένα χρόνο μετά από αυτό η Audi λάνσαρε και το TT Roadster. Στη δεύτερη γενιά του μοντέλου, το ΤΤ Coupé εμπλουτίστηκε με τις εκδόσεις S και RS.

Η ειδική, τελευταία, έκδοση παραμένει πιστή στην ιδέα της απλότητας, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και το οποίο είναι ξεκάθαρα εστιασμένο στον οδηγό.

Το TT RS Coupé iconic edition διαθέτει τον κινητήρα 2.5 TFSI της Audi Sport με 400 ίππους και μέγιστη ροπή 480 Nm. Εχει τελική ταχύτητα 280 χλμ/ώρα και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Εκτός από το χαμηλό βάρος (1.475 κιλά) διαθέτει τη σπορ ανάρτηση RS Sport Suspension Plus με ενεργά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετικό χειρισμό και σταθερότητα. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

{https://www.youtube.com/watch?v=6wIKxxzmEpo}

#AUDI
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις