Κόλαφος ο Συνήγορος του Πολίτη για την ειδική αγωγή


Εξηγήσεις στη Βουλή καλείται να δώσει η υπουργός Παιδείας μετά από το πόρισμα – κόλαφο του Συνηγόρου του Πολίτη για τα θέματα της ειδικής αγωγής. Με πρωτοβουλία των τομεαρχών Παιδείας, Νίκου Φίλη και Μερόπης Τζούφη, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση προς τη Νίκη Κεραμέως , καθώς το πόρισμα διαπιστώνει την ανεπάρκεια πόρων και πιστώσεων για την παράλληλη στήριξη και τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης.
Ο μεγάλος αριθμός αναφορών προς τον Συνήγορο του Πολίτη για το σχολικό έτος 2020-2021, καταγγέλλει, ακόμη, τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση του προσωπικού, τη μη-υλοποίηση αιτημάτων εξειδικευμένης υποστήριξης μαθητών/τριων από ΕΒΠ και Σχολικούς Νοσηλευτές και την έλλειψη σταθερών προσώπων αναφοράς λόγω στελέχωσης κυρίως με αναπληρωτές, όπως και η αδυναμία κάλυψης κενών σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές.
Σύμφωνα με τους 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση κατεδαφίζεται πλήρως το αφήγημα του υπουργείου περί κυβερνητικής προτεραιότητας προς την Ειδική Αγωγή.- από efsyn.gr


Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις