Και επίσημα «τέλος εποχής» για θρυλικό ζαχαροπλαστείο

Και επίσημα «τέλος εποχής» για θρυλικό ζαχαροπλαστείο

Μπουλντόζες κατεδάφισαν το κτίριο όπου στεγαζόταν το θρυλικό ζαχαροπλαστείο - καφέ των νοτίων Prapas Sweet Home το οποίο έβαλε λουκέτο το 2018 και από τότε έμενε εγκαταλελειμμένο.

Οριστικό τέλος εποχής για το θρυλικό ζαχαροπλαστείο – καφέ του Παλαιού Φαλήρου Prapas Sweet Home, το οποίο είχε κλείσει ήδη από το 2018. Τα τελευταία πέντε χρόνια, το κτίριο παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμένο, ενώ προχθές, σύμφωνα με σχετικό βίντεο που δημοσίευσε κάτοικος της περιοχής, μπουλντόζες έφτασαν στο σημείο και το κτίριο κατεδαφίστηκε.

«Μα το βραδάκι όλοι στο Sweet Home, με τα κορίτσια αγκαλιά, κάποιο παρτάκι κανονίζαμε μετά το σινεμά», τραγουδούσε ο Νίκος Καρβέλας.

Όταν ο συνθέτης έγραφε τον νεανικό ύμνο της δεκαετίας του 1980 «Καλοκαιρινές διακοπές» και έκανε τραγούδι το θρυλικό μαγαζί, σίγουρα δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το ζαχαροπλαστείο του Πράπα δεν θα στέκει εκεί αγέρωχο για πάντα.

Το ζαχαροπλαστείο, που επί χρόνια σέρβιρε το ωραιότερο Πες Μελμπά παγωτό της Αθήνας, παραδόθηκε στη μπουλντόζα και έτσι ο «φάρος» του Παλαιού Φαλήρου και των Νοτίων Προαστίων έσβησε οριστικά.

Η ιστορία του Prapas Sweet Home

Η ιστορία του «Prapas Sweet Home» ξεκίνησε από την Ομόνοια το 1952. Στο Παλαιό Φάληρο άνοιξε επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και στον αριθμό 58, το 1963 και από τότε, μεσουρανούσε για 55 ολόκληρα χρόνια.

Αναδείχθηκε σε ιστορικό μαγαζί των νοτίων προαστίων, αποτέλεσε σημείο συνάντησης κυρίως για νότιους αλλά και μη.

Αντίστοιχης φήμης με τον «Zonar’s» στο κέντρο της Αθήνας ο «Πράπας» αποτέλεσε επί σειρά ετών στέκι διανοούμενων, καλλιτεχνών, μουσικών μέχρι και ναυάρχων λόγω της περιοχής. Εκεί καθόταν ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός με την παρέα του και ξεκινούσε τις ιστορίες του Παλαιού Φαλήρου, ο κορυφαίος «κανονιέρης» των γηπέδων, Θωμάς Μαύρος και πολλοί άλλοι.

#ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ #ΛΟΥΚΕΤΟ #ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις