Κυνικός ο 26χρονος που παρέσυρε την φοιτήτρια: Της ρίχνει την ευθύνη ενώ χαροπαλεύει, «αν είχε περάσει από τη διάβαση...»

Κυνικός ο 26χρονος που παρέσυρε την φοιτήτρια: Της ρίχνει την ευθύνη ενώ χαροπαλεύει, «αν είχε περάσει από τη διάβαση...»

O 26χρονος αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε την 21χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη παραδόθηκε σήμερα στις Αρχές.

«Συντετριμμένος» παρουσιάζεται ο 26χρονος που παρέσυρε νεαρή κοπέλα στη Θεσσαλονίκη, με τους αυτόπτες μάρτυρες να σημειώνουν πως την χτύπησε δύο φορές.

Ο άνδρας αφού παραδόθηκε, μεταφέρεται πλέον στην υποδιεύθυνση Αλλοδαπών προκειμένου να κρατηθεί για παράνομη διαμονή στη χώρα - αφού δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα.

Αυτό ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που επικαλέστηκε για το γεγονός ότι εγκατέλειψε αβοήθητη την κοπέλα που χτύπησε.

Μεταφέρει την ευθύνη στην 21χρονη κοπέλα

Σύμφωνα με τη voria, o δικηγόρος του 26χρονου μετέφερε πως ο δράστης «είναι συντετριμμένος», αλλά και πως «η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει».

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να της αποδίδει την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει:

Σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος, οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχε άδεια παραμονής, είπε ο 26χρονος διαμέσω του δικηγόρου του.

Ο δικηγόρος ανέφερε από την πλευρά του ότι «ο εντολέας μου εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές και έσωσε μία πλήρη απολογία χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση των προανακριτικού υλικού. Σήμερα μία νέα κοπέλα βρίσκεται στη ΜΕΘ αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως η νεαρή επιχείρησε να περάσει την οδό Εγνατία απότομα και ξαφνικά σε βραδινές ώρες και μάλιστα από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, ενώ στα 20 μέτρα βρισκόταν διάβαση. Ο 26χρονος με φυσιολογικές συνθήκες είχε ήδη περάσει από αρκετά φανάρια οπότε δεν ήταν δυνατόν να έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα», σχολίασε.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο 26χρονος επιχείρησε να φρενάρει, αλλά και ότι δεν έχει καταγραφεί ιλιγγιώδη ταχύτητα.

«Αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή χτύπησε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του», ανέφερε ο δικηγόρος.

Ο κ. Σπυράτος δήλωσε πως ο εντολέας του δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα για παραμονή στη χώρα και σε συνδυασμό με το σοκ εγκατέλειψε την κοπέλα αιμόφυρτη στο οδόστρωμα.

«Αυτό είναι λάθος και το αποκατέστησε με την εμφάνισή του στις αρχές», είπε ο δικηγόρος. Τέλος, ο κ. Σπυράτος είπε πως ο 26χρονος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς του κοριτσιού καθώς είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη.

Η 19χρονη συνεπιβάτιδα του 26χρονου, νωρίτερα φέρεται να κατέθεσε στην Τροχαία πως «δεν κατάλαβαν πως χτύπησαν άνθρωπο, μετά το ατύχημα διανυκτερεύσαμε σε ξενοδοχείο. Την επομένη πήγα κανονικά στη δουλειά μου», φέρεται να είπε.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΤΡΟΧΑΙΟ #ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ #ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ #ΔΙΑΒΑΣΗ
Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις