Επιστημονική ημερίδα από το μη κερδοσκοπικό σωματείο "Μαζί για την οικογένεια και το παιδί"

Επιστημονική ημερίδα από το μη κερδοσκοπικό σωματείο

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «μαζί για την οικογένεια και το παιδί», διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Επανανοηματοδοτώντας την Αναπηρία», σήμερα,  Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στις 10 το πρωί, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης».

Η Επιστημονική Ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα «Στηρίζω» του Υπουργείου Εσωτερικών – τομέας Μακεδονίας Θράκης και αφορά την οργάνωση και ενίσχυση δράσεων κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ και ευπαθών κοινωνικά ομάδων και φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης. Η είσοδος των ενδιαφερομένων στην Επιστημονική Ημερίδα είναι ελεύθερη και δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το πρόγραμμα της Επιστημονικής Ημερίδας την Παρασκευή 19 Απριλίου, είναι το ακόλουθο:

10:00 - 10:30 Προσέλευση – εγγραφές.

10:30 - 10:45 Χαιρετισμοί.

1η Ενότητα.

10:45 - 13:15. Συντονίζει η Τσουκάτου Αλεξάνδρα, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχαναλύτρια, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. ΚΨΥ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης ΨΝΘ.

10:45 - 11:05. «Επανανοηματοδότηση της αναπηρίας». Καρασαββίδου Συλβάνα, Κοινωνική Λειτουργός MSc, Συστημική - Ψυχοθεραπεύτρια.

11:05 - 11:25. «Περιγεννητικάθέματα αναπηρίας και ο ρόλος της πρώιμης ψυχολογικής  παρέμβασης». Φαϊτάκης Μανώλης, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής, Υπεύθυνος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Κ.Κ.Ψ.Υ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης, ΨΝΘ.

11:25 - 11:45. «Το ταξίδι από την ενοχή στην αποδοχή». Μια αφήγηση της Ρούσσου Ευαγγελίας, Συντονίστρια Ελληνομάθειας και πολιτιστικών προγραμμάτων - Λονδίνο, μητέρας νεαρού με αυτισμό.

11:45 - 12:05. «Ταξίδι από το Κιλκίς στην Ευρώπη», Γεωργιάδης Παναγιώτης, Δημοσιογράφος -  Ταξιδιωτικός συντάκτης, πατέρας παιδιού με αναπηρία.

12:05 - 12:25. «Η σχέση της Ρίτας με τον Παναγιώτη. Από το ίδρυμα στην αναδοχή και στην υιοθεσία». Ρίτα Μουμτζίδου, προσωπικό φροντίδας π. ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, θετή μητέρα παιδιού με αναπηρία. 12:25 - 12:45. Συζήτηση - συμπεράσματα 1ης ενότητας.

12:45 - 13:15. Διάλειμμα  -καφές.

2η Ενότητα.

13:15 - 15:15

Συντονίζει ο Ευκαρπίδης Πολυχρόνης, Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου, ειδικής αγωγής και  ενταξιακής εκπαίδευσης.

13:15 - 13:35. «Ποιο αύριο της ζωής του υπηρετεί η εκπαίδευση που παρέχεται στους ανθρώπους με αναπηρία». Μπάρμπας Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Εδικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ.

13:35 - 13:55. «Ο άνθρωπος με αναπηρία ως σεξουαλικό υποκείμενο: ένα ανεπιθύμητο πρόβλημα ή συστατικό της κοινωνικής του υπόστασης». Ανδρέας Κάμπας, Ψυχολόγος του  Παιδικού Χωριού SOS.

13:55 - 14:15. «Ευκαιρίες και απειλές στην επαγγελματική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία». Φώτιος Βλάχος, MSc, Παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

14:15-14:35. «Αυτόνομη διαβίωση και κοινωνική ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία. Εμπειρίες από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας». Πασσά Γεωργία, Νοσηλεύτρια, Φοιτήτρια Κοινωνικής Εργασίας, ΠΑΑΠΑΘ «Άγιος Δημήτριος», παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

14:35 - 14:55. Συζήτηση- Συμπεράσματα 2ης ενότητας.

14:55 - 15:15.  Κλείσιμο εργασιών ημερίδας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Καρασαββίδου Συλβάνα.

Οικονόμου Μίλτος.

Αλεξιάδης Αργύρης.

Πετρίδου Μάγδα.

Μπαινούζη Σουζάνα.                                         

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις