Π. Αβραμόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Π. Αβραμόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Με μία ανάρτηση του στο facebook, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ένας εκ των ιδρυτών της «Πρωτοβουλίας, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε την απόφαση του, να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Όπως τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, η αδυναμία της συνεννόησης και της σύμπραξης μετατρέπει τον κρίσιμο πολιτικό και κοινωνικό χώρο που πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή το 2010 σε παρακολούθημα και συμπλήρωμα των εξελίξεων, σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα λυπηρό και αποκαρδιωτικό γεγονός.

Παράλληλα εξηγεί ότι απόφαση του δεν ήταν εύκολη, ωστόσο όπως υπογραμμίζει αυτά τα δεδομένα, στο παγιωμένο πλέον σκηνικό του κατακερματισμού των δυνάμεων που καθιστά, όπως λέει δυσοίωνη την επόμενη ημέρα της πόλης, τον έκανε να αποφασίσει πως δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου:

«Εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2002.

Στα χρόνια που ακολούθησαν συνέβησαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Σε αρκετά από αυτά συμμετείχα ενεργά. Έγιναν συμπράξεις αλλά και ρήξεις, υπήρξαν συνθέσεις αλλά και αντιπαραθέσεις. Χρειάστηκε να πάρω δύσκολες αποφάσεις και ανέλαβα, μαζί με συναδέρφους και άλλους συνοδοιπόρους, πρωτοβουλίες οι οποίες δημιούργησαν προσδοκίες -άλλες δικαιώθηκαν και κάποιες, δυστυχώς, ακυρώθηκαν.

Συνέβησαν, εν ολίγοις, πολιτικά γεγονότα, ορισμένα από τα οποία άφησαν το στίγμα τους στην πόλη και αποτέλεσαν τομή στα αυτοδιοικητικά (και όχι μόνο) δεδομένα.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με ενδιαφέροντες ανθρώπους και να γνωρίσω πολλούς ακόμη. Κέρδισα πολλά από τη σχέση μου μαζί τους. Μοιράστηκα ιδέες και σχέδια και πλούτισα τις εμπειρίες μου -κοινωνικές, διοικητικές, πολιτικές.

Προσπάθησα να είμαι συνεπής απέναντι σε όλους όσοι τα χρόνια αυτά μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και με τιμούν με τη στήριξή τους. Τους είμαι ευγνώμων.

Κυρίως, προσπάθησα να είμαι συνεπής απέναντι σε όσα πιστεύω και σε όσα διαχρονικά εμπνέουν τη συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης.

Σήμερα, το ευρύ φάσμα των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας πολιτών, που πριν δέκα τουλάχιστον χρόνια βρήκε τη συλλογική του έκφραση μέσα από το συνεκτικό σχήμα της Πρωτοβουλίας, πορεύεται πολυδιασπασμένο, απονευρωμένο και αμήχανο προς τις κάλπες.

Η αδυναμία της συνεννόησης και της σύμπραξης μετατρέπει τον κρίσιμο πολιτικό και κοινωνικό χώρο που πέτυχε μια μεγάλη ανατροπή το 2010 σε παρακολούθημα και συμπλήρωμα των εξελίξεων.

Είναι ένα λυπηρό και αποκαρδιωτικό γεγονός.

Με αυτά τα δεδομένα, στο παγιωμένο πλέον σκηνικό του κατακερματισμού των δυνάμεων που καθιστά δυσοίωνη την επόμενη ημέρα της πόλης, αποφάσισα πως δεν θα συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν ήταν μια απόφαση εύκολη, είναι όμως μια επιλογή ψύχραιμη, ώριμη και συνεπής.

Στο κάτω-κάτω, πιστεύω πως η συμμετοχή στις εκλογές δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, ούτε και η διασφάλιση μιας θέσης ή ενός αξιώματος ευκαιριακή επιδίωξη.

Άλλωστε, η πολιτική αποτελεί ένα δυναμικό μέγεθος, με συνεχείς ανατροπές και νέες προκλήσεις. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα πράγματα και θα συνεχίσω να συμμετέχω σε αυτά.

[Για ευθύνες, λανθασμένες πολιτικές εκτιμήσεις και άστοχες επιλογές που συνέβαλαν στο να οδηγηθούν τα πράγματα εδώ ίσως θα συζητήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.]».

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις