“Ταξιδεύοντας αλά Γαλλικά”

“Ταξιδεύοντας αλά Γαλλικά”

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού μεγάρου Σάμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΛΑ Γαλλικά που  διοργάνωσε το κέντρο γαλλικής γλώσσας της Μαρίας Μουζάκη υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος,του Τάγματος του Ακαδημαικού Φοίνικα και με την υποστήριξη της ΕΟΣΣάμου.
Η βραδιά, αρχικά, μας ταξίδεψε στο παρελθόν με την αναφορά της καθηγήτριας γαλλικής γλώσσας κας Μαρίας Μουζάη στη Σχολή Καλογραιών Saint Joseph Σάμου και με την παρουσία της τέως μαθήτριας της Σχολής κας Ευδοξίας Κρητικού Αμουργιανού, η οποία αναφέρθηκε στη ζωή της εκεί. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΟΣΣάμου ο κ. Ιωάννης Σκούτας παρουσίασε με κατατοπιστικό τρόπο τη μακραίωνη σχέση Σάμου-Γαλλίας μέσα από το φημισμένο σαμιώτικο κρασί vin doux. Το ταξίδι στο παρόν συνεχίστηκε με τη βιωματική εμπειρία του νομικού Αντώνη Δημόπουλου ο οποίος επεξήγησε πως η γαλλική γλώσσα του έδωσε προοπτικές.Τέλος, μαθητές και γονείς έστρεψαν το βλέμμα τους προς το μέλλον κατανοώντας την αξία και την σπουδαιότητα της γαλλικής γλώσσας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι μέσα από την κατατοπιστική ενημέρωση για πιστοποιήσεις και σπουδές στη Γαλλία και γενικά σε γαλλόφωνες χώρες από τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πρόεδρο του Τάγματος του Ακαδημαικού Φοίνικα στην Ελλάδα, κ Νικόλαο Χριστοδούλου.

The post “Ταξιδεύοντας αλά Γαλλικά” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις