Στη Θεσσαλονίκη έφτασε η "φλόγα του Πόντου" (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε η

Ξεκίνησε να συγκεντρώνεται σιγά σιγά ο κόσμος στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για την κεντρική εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκινητική στιγμή ήταν, όταν έφτασε πριν από λίγο, ο ποδηλάτης Γιώργος Λυπηρίδης, ο οποίος έφερε από τον Πειραιά την "Ποντιακή φλόγα" στο μνημείο της Γενοκτονίας του Πόντου, στην Αγίας Σοφίας.

Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τον ποδηλάτη, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι του από την Δραπετσώνα στις 14 Μαΐου.

Έφιπποι Πόντιοι συνόδευαν τον ποδηλάτη, μέχρι και το μνημείο.

Με αυτό τον τρόπο συνδέθηκαν τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που αγκάλιασαν τον προσφυγικό ελληνισμό.

Αυτή την ώρα τελείται επιμνημόσυνη δέηση στη  μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού.

Το εγχείρημα οργάνωσαν τα πολιτιστικά σωματεία της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες», της Ένωσης Ποντίων Πιερίας και της Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, αλλά και ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

pon-1.jpg

pon-2.jpg

pon-3.jpg

pon-4.jpg

pon-5.jpg

pon-6.jpg

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις