Ε. Χατζή: «Από την θεωρία να περνάμε στην πράξη»

Ε. Χατζή: «Από την θεωρία να περνάμε στην πράξη»

«Πέρα από τις εκλογές έχουμε και τις εξετάσεις στο σχολείο. Άλλοι θα μοιράζουν ψηφοδέλτια κι εγώ θέματα» δηλώνει και χαμογελά προσθέτοντας ότι προηγούνται τα παιδιά. «Πρώτα τα παιδιά και μετά οι εκλογές» λέει χαρακτηριστικά με τη σκέψη της να βρίσκεται στο γιο της Απόστολο που παίρνει μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ ως κολυμβητής. «Συμμετέχει στα αγωνίσματα των 50 και 100 μέτρων έχει τις ευχές μου» λέει συγκινημένη και μιλά για τους νέους που αξίζουν κάτι καλύτερο.

«Η πόλη μας δεν τους καλύπτει απόλυτα και εδώ είναι η δική μας ευθύνη. Θέλουμε να κρατήσουμε εδώ τους νέους. Τα παιδιά μας αγαπούν την πόλη μας. Βλέπουν το μέλλον τους εδώ κι όχι κάπου αλλού. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες νέοι που έχουν φύγει ακόμη και από τη Θράκη. Και μαθητές μου ακόμη. Έχουν εγκαταλείψει το σχολείο κι έχουν μεταναστεύσει με τις οικογένειες τους σε άλλες χώρες. Θέλω γι αυτά τα παιδιά να τους προσφέρουμε κάτι καλύτερο, ένα μέλλον καλύτερο.»

Σύμφωνα με την κα Χατζή η Κομοτηνή είναι μια πόλη με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και με πάρα πολλές ζωντανές δυνάμεις. «Οι νέοι αιρετοί θα πρέπει να μπορούν να χαράξουν μια νέα σταθερή και δυναμική πορεία στο μέλλον. Εδώ έρχεται η Τ.Α. η οποία βρίσκεται σε διαλεκτική σχέση με την ανάπτυξη της πόλης και αποτελεί βασικό συντελεστή στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της. Το πιο μεγάλο πρόβλημα σ΄ αυτό το κομμάτι είναι η λογική της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας των πολιτών. Έναν δήμος και μια πόλη πρέπει να έχει όραμα, δυναμισμό, να είναι δραστήριος, θα ενεργεί για το καλό των πολιτών, να δίνει λύσεις, να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η λογική «τα βρήκα έτσι, τα αφήνω έτσι και προχωράω έτσι, δεν αλλάζω κάτι» με ενοχλεί. Χρειάζονται συγκρούσεις.»

Όπως τονίζει πρέπει όσοι εκλέγονται να είναι δραστήριοι, να γίνεται πάντα κάτι περισσότερο, καθώς οι πολίτες το περιμένουν αυτό. «Τώρα που κάνουμε περιοδείες και βρισκόμαστε στο πλάι τους, το ακούμε. Μας λένε: «Να έρχεστε να μας βλέπετε σας θέλουμε κοντά μας». Ακόμη και η απλή συμπαράσταση, η επικοινωνία, το να είσαι δίπλα στους ανθρώπους είναι πάρα πολύ σημαντικό » δηλώνει η κα Χατζή και μιλά με αγάπη για τον τόπο της. Στο ερώτημα: «Γιατί είπε το «ναι» στον Αντώνη Γραβάνη;» κάνει λόγο για έναν δραστήριο νέο άνθρωπο, ο οποίος «εμπνέει εμπιστοσύνη, είναι ικανός» κι αποκαλύπτει «έχουμε μιλήσει, γνωρίζω την πολυετή εμπειρία του και έχουμε συζητήσει για τα μελλοντικά σχέδια και τις προοπτικές της πόλης και για αυτό μιλάμε για μια «Σύμπραξη Προοπτικής». Έχει σχέδιο ο συνδυασμός μας και ο επικεφαλής μας για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την βελτίωση της πόλης κι αυτό μου έδωσε την βεβαιότητα ότι θα κάνουμε κάτι καλύτερο.»

«Θεωρώ ότι πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Μια πόλη με ενεργητική συμμετοχή των πολιτών είναι μια πόλη με μέλλον» δηλώνει η κα Χατζή και προσθέτει «Η Κομοτηνή θα πρέπει να στηριχθεί στις υγιείς δυνάμεις για να κάνει κάτι καλύτερο. Κι εμείς πρέπει να αποτελούμε το παράδειγμα με το έργο μας».

Την ρωτώ για το ρόλο της οικογένειάς της και ειδικότερα του συζύγου της κι εκείνη αποκαλύπτει  πως την πιστεύουν πάρα πολύ κι αυτό της δίνει δύναμη.  «Με στηρίζει, με βοηθάει, με παρηγορεί, με ακούει τονίζει χαρακτηριστικά  η κα Χατζή και σχολιάζοντας την συμμετοχή των γυναικών σημειώνει «προφανώς και η ποσόστωση παίζει ρόλο για την συμμετοχή της γυναίκας, όμως», όπως τονίζει, «υπάρχουν γυναίκες δυναμικές που θέλουν να προσφέρουν, έχουν ικανότητες. Τις βλέπω και αυτό με εντυπωσιάζει. Είμαι μια από αυτές. Η κοινωνική μου δραστηριότητα είναι μεγάλη, είμαι ενεργό μέλος συλλόγων, ενώσεων, μεταπτυχιακή φοιτήτρια . Οι γυναίκες είναι πολύ δραστήριες και πολύ πετυχημένες σε πολλούς ρόλους.»

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά της στους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν όλοι στις εκλογές. «Να έρθουν κοντά μας, να μας ακούσουν, να επιλέξουν με σοβαρότητα και αυστηρότητα . Να είναι αυστηροί στην ψήφο τους. Να μην ακούνε υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, αλλά με αυστηρότητα και σοβαρότητα να επιλέξουν το πρόσωπο που θα τους προσφέρει κάτι καλύτερο». Όπως τονίζει η κα Χατζή, το μέλλον είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηροί και σοβαροί οι πολίτες στις επιλογές τους. «Να δώσουν την ψήφο τους εκεί που πρέπει με προσοχή. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα πρέπει να ξεφύγουμε από την «λογική» της γκρίνιας. Από την θεωρία να περνάμε στην πράξη και στην «σύμπραξη προοπτικής», αυτό  θα ήταν το ιδανικότερο.»
Φώτο: Ελένη Χατζή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις