Σκύλος - ανιχνευτής εντόπισε πάνω από 12 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σκύλος - ανιχνευτής εντόπισε πάνω από 12 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Πάνω από 12 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκαν στο λιμάνι Θεσσαλονίκης σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αρμόδιο τελωνείο, μετά από ανάλυση κινδύνου, έλεγξε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο ήταν δηλωμένο ότι μετέφερε ενδύματα και είχε φτάσει από το Shekou της Κίνας.

Μετά από ειδική σάρωση από αυτοκινούμενο X RAY, εντοπίστηκαν καπνικά προϊόντα, την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο ειδικός σκύλος - ανιχνευτής καπνικών προϊόντων, με το όνομα "Χάκερ".

Από την καταμέτρηση βρέθηκαν 1.249 χαρτοκιβώτια, περιέχοντα το καθένα 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και Ένα χαρτοκιβώτιο περιέχον 40 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων. Συνολικά, 12.498.000 τεμάχια τσιγάρων.

Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων, αναφέρει η ΑΑΔΕ, ενώ επισημαίνει ότι οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των €2.472.016,85.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις