Νίκος Ταχιάος στο Thestival: Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος

Νίκος Ταχιάος στο Thestival: Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος

Την πεποίθηση ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος εκφράζει σε συνέντευξή του στο Thestival.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες και μιλά, ακόμη, για τον προεκλογικό αγώνα καθώς και για το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στην διοίκηση του δήμου με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου στέλνει μήνυμα ενότητας και νίκης στους Θεσσαλονικείς και ζητά ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Ταχιάου στο Thestival.gr:

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν εσάς; Τι πιστεύτε πως είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από τους άλλους 18 υποψηφίους δημάρχους;

Πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν την υποψηφιότητα μου γιατί ξέρω την πόλη και τα προβλήματα και έχω να προτείνω ένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα δώσει λύσεις. Έχω εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα για 20 χρόνια και μάλιστα με «αποτύπωμα» στην πόλη. Έχω να παρουσιάσω χειροπιαστό έργο, όπως η Νέα Παραλία, το δημαρχιακό μέγαρο, η αλάνα της Τούμπας. Νομίζω λοιπόν ότι έχω αποδείξει πως αυτά που υπόσχομαι, μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Ζητώ από τους  Θεσσαλονικείς να μ’ εμπιστευθούν και να δώσουν την δυνατότητα  ν’ αλλάξουμε αυτά που μας πληγώνουν και να χτίσουμε αυτά που ονειρευόμαστε για την Θεσσαλονίκη μας. Θέλω να δω την πόλη μου ν’ αποκτά τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη – καθαριότητα, ευταξία, ασφάλεια- και να παίρνει τον δρόμο για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Πώς πήγε ο προεκλογικός αγώνας;

Είχε πολλές ..λακκούβες, αλλά και γι’ αυτό χρειάζεται ένας καλός δήμαρχος, για να επαναφέρει την ομαλότητα! Πέραν του χιούμορ, εγώ αισθάνομαι καλά γιατί μίλησα για την πόλη. Παρουσίασα πρόγραμμα και όχι ευχολόγια. Πάνω απ’ όλα, θεωρώ ότι μίλησα ειλικρινά. Είπα ότι ακριβώς πίστευα και έδειξα ότι αισθανόμουν. Δεν έκρυψα τίποτα. Στον αντίποδα, λυπάμαι για τις πτυχές εκείνες του προεκλογικού αγώνα, που έδειξαν ότι αρκετοί ανθυποψήφιοι, βάζουν χαμηλά τον πήχη της κοινωνίας. Τη θέλουν να ασχολείται με ψέματα, με ψιθύρους και με προσωπικές επιθέσεις ασύμβατες με  τον πολιτισμό που όλοι θέλουμε να λέμε ότι εκπροσωπούμε.  Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας που έκανα, αισθάνομαι αισιόδοξος. Νιώθω ότι οι συμπολίτες μου έχουν πάρει το μήνυμα και θα στείλουν το δικό τους την ερχόμενη Κυριακή.

Οι δημοσκοπήσεις σας φέρνουν πρώτο την Α’ Κυριακή. Με ποιον από τους ανθυποψηφίους σας πιστεύετε ότι θα αναμετρηθείτε την Β’ Κυριακή; 

Δεν γνωρίζω ποιος θα είναι δεύτερος. Εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχει ένας  διαγκωνισμός για τη δεύτερη θέση, μεταξύ πολλών υποψηφίων. Το δικό μου μότο είναι ότι η Θεσσαλονίκη υποφέρει από τη νοοτροπία και την κατάρα της δεύτερης πόλης. Οι άνθρωποι οι οποίοι ζουν στον αστερισμό του δεύτερου δεν μπορούν να πάνε μπροστά τη Θεσσαλονίκη. Δήμαρχος πρέπει να είναι ο πρώτος στις προτιμήσεις των δημοτών. Από εκεί και πέρα, εγώ δηλώνω έτοιμος να δώσω την μάχη της δεύτερης Κυριακής απέναντι σε όποιον υποψήφιο επιλέξουν οι πολίτες ότι πρέπει να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πιστεύετε ότι θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Ναι, πιστεύω ότι θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος. Αυτό, δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως αυτό δείχνει η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο, η οποία είναι η καλύτερη δημοσκόπηση.  Μπήκα στην αυτοδιοικητική μάχη με τη λογική του νικητή, πιστεύοντας ότι θα κερδίσω τις εκλογές ώστε να μπορέσω να δουλέψω για την πόλη που λατρεύω. Η δική μου Θεσσαλονίκη είναι υψηλών στόχων και μεγάλων φιλοδοξιών. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μου θα μου δώσουν την ευκαιρία να κάνω το σχέδιο πράξη.  

Με το σύστημα της απλής αναλογικής και με την πληθώρα των υποψηφίων πως θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα στη διοίκηση του δήμου;

Το νέο εκλογικό σύστημα έχει στόχο να διαλύσει τους δήμους οδηγώντας τους στην ακυβερνησία. Αν δεν υπάρξει συμπαγής διοίκηση, τα προβλήματα στην πόλη θα συσσωρεύονται και εμείς ακόμη θα συζητάμε. Την λύση μπορούν να την δώσουν οι πολίτες. Ζητώ από τους Θεσσαλονικείς ισχυρή εντολή, από τον Α’ γύρο με όσο δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό για να υπάρχει μια δυνατή διοίκηση στο δήμο. Η πόλη χρειάζεται δήμαρχο ισχυρό με «λυμένα» χέρια.  Δήμαρχο με μια ισχυρή ομάδα ώστε να κάνει το πρόγραμμα του πράξη, γιατί η Θεσσαλονίκη δεν έχει την «πολυτέλεια» να χάσει άλλο χρόνο. Η πόλη πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να κατακτήσει την θέση που της αξίζει, ως μια  σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με σπουδαίο παρελθόν και λαμπρό μέλλον.

Τι θα κάνετε αν για την διοίκηση του δήμου χρειαστούν  συνεργασίες με περισσότερες από παρατάξεις;

Ασφαλώς και θα συνεργαστώ, αν αυτό υποδείξουν οι πολίτες με την ψήφο τους, αλλά δεν θα εκβιαστώ. Αν πρόκειται για το καλό της Θεσσαλονίκης μπορώ να συζητήσω και να κάνω συμβιβασμούς. Εκείνο που δεν μπορώ να κάνω είναι εκπτώσεις ηθικής. Αυτό που θα πρέπει να νιώθουν ως απειλή, όσοι έχουν στο μυαλό τους ότι  θα μπορούν να με χειραγωγήσουν, είναι πως είμαι έτοιμος να βγάζω τα πάντα στο φως. Το έχω αποδείξει σε αυτές τις εκλογές. Έτσι ξεκίνησα, έτσι τελειώνω. Άνοιξα μέτωπα που κανένας δεν περίμενε, γιατί μου τα άνοιγαν άλλοι υπογείως.  Αυτήν την τακτική θα ακολουθήσω ως δήμαρχος.

 Οι πολίτες θα ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο δήμο, μέσα στην πόλη . Ονόμασα τον συνδυασμό μου «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» όχι για να μοιραστεί ο κόσμος μαζί μου την ευθύνη του δήμου αλλά γιατί ζητάω να αναλάβουμε μαζί τις ευθύνες απέναντι στην ιστορία, στην πόλη και κυρίως απέναντι το μέλλον της.

Φιλοδοξία μου είναι, εφόσον εκλεγώ δήμαρχος, να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, σε καθημερινή βάση, να με αισθάνονται κοντά τους, να τους μιλάω ειλικρινά και να με αναγνωρίζουν ως έναν άνθρωπο που θα αποτελεί πραγματικά εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης.

Λίγα 24ωρα απομένουν μέχρι την κάλπη. Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Θεσσαλονικείς;

Μηνύματα ενότητας και νίκης. Ο δήμος ακουμπά κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Την Κυριακή, ψηφίζουμε για την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη, για τις προοπτικές ανάπτυξης και το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Έχω καταθέσει τον εαυτό μου σε έργα που ήδη απολαμβάνουν οι Θεσσαλονικείς. Ζητώ την ευκαιρία να αφοσιωθώ στο μέλλον αυτής της πόλης. Σε εγχειρήματα που απαιτούν σύνθεση δυνάμεων και ενωμένη την πόλη. Αυτό θέλω να πετύχω. Να ενώσω την πόλη. Και ζητώ από την πόλη να ενωθεί μαζί μου σ αυτόν τον στόχο. Με ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή. Να φτιάξουμε όλοι μαζί, μια πόλη για όλους.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις