Αννίτα Αλβανού: Η αξιοπρεπής καθημερινότητα των πολιτών είναι το κυρίαρχο ζητούμενο

Αννίτα Αλβανού: Η αξιοπρεπής καθημερινότητα των πολιτών είναι το κυρίαρχο ζητούμενο

Η Αννίτα Αλβανού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Λαγκαδα, με τον συνδυασμό "Δύναμη Ευθύνης" του Γιάννη Ταχματζίδη. Η κυρία Αλβανού, δύο ημέρες πριν από την κάλπη, ανοίγει τα χαρτιά της και μιλά στο thestival.gr για το όραμά της, τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τα προβλήματα του Δήμου Λαγκαδά.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Ταχματζίδη;

Ο Γιάννης Ταχματζίδης έχει πετύχει στον αγώνα της ζωής ξεκινώντας από το μηδέν. Η αξιοπρεπής καθημερινότητα των πολιτών είναι το κυρίαρχο ζητούμενο. Η «Δύναμη Ευθύνης για τον Λαγκάδα» δεν είναι αρχηγοκεντρικός συνδυασμός. Γιατί ο συνδυασμός αυτός ξεκίνησε από ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου τους. Γιατί πρώτα αποφασίστηκαν οι στόχοι και οι αρχές και ύστερα οι υποψήφιοι.

Ποιό είναι το όραμα σας για τον Δήμο Λαγκαδά;

Το όραμά μου για τον Δήμο Λαγκαδά είναι επιτέλους η αναβάθμιση ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Αποστολή μου ως δημοτική σύμβουλος είναι η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης για την κοινωνία μας, τον πολιτισμό, την ενεργό συμμετοχή των συνδημοτών μου στην προσπάθεια αυτή. Αν ο δήμος λοιπόν μοιάζει με ένα καράβι που ανοίγεται στα πέλαγα το όραμα δεν είναι άλλο από την πυξίδα του.

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στην περιοχή και ποια η λύση του;

Η καθημερινότητα των πολιτών και η οργάνωση τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Λαγκαδά. Θεωρώ πως αν γινόταν ένα γκάλοπ σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Λαγκαδά θα ήταν αυτό της καθημερινότητας. Η καθημερινότητα βεβαίως περιλαμβάνει την καθαριότητα (αποκομιδή σκουπιδιών), τα αδέσποτα, την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών, την ύδρευση (χωρίς διακοπές, ποιότητα νερού) και την αγροτική οδοποιία.

Ποιός είναι ο τομέας από τον οποίο θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα στον τόπο σας;

Έχω ταχθεί στο πλευρό του Γιάννη Ταχματζίδη έχοντας έντονο το αίσθημα της προσφοράς. Θεωρώ τον εαυτό μου «στρατιώτη» στο πλευρό του. Όμως πιστεύω ότι η ενεργή συμμετοχή μου στον τομέα του πολιτισμού (π.χ. ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού) θα συμβάλλει στο μέγιστο. Έχοντας καταγωγή από το Ζαγκλιβέρι, όπου έχουμε την τοπική μας νεομάρτυρα Αγία Ακυλίνα την Ζαγκλιβερινή, νιώθω υποχρεωμένη να αναδείξω και να προωθήσω τον θρησκευτικό τουρισμό του τόπου μου. Δεν ξεχνώ φυσικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής, όπως το μουσείο Καλλινδοίων, το μουσείο μας στα Πετροκέρασα, καθώς και τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία.

Για ποιο λόγο να σας προτιμήσουν οι ψηφοφόροι;

Η αγάπη για τον τόπο μου, η εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι ανανεωμένες και φρέσκιες ιδέες, το βαθύ αίσθημα προσφοράς και συνεργασίας με όλους δίπλα σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς από την επόμενη ημέρα των εκλογών θα ανοίξουν το δρόμο της ανάπτυξης του τόπου μου που είναι και το ζητούμενο.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις