Εκλογές 2019: «Παρούσα» στις κάλπες η αποχή - Άγγιξε υψηλά ποσοστά

photo: Eurokinissi

Εκλογές 2019: Μετά τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων και την καθαρή νίκη της ΝΔ στην κάλπη της Ευρωβουλής, παρατηρούμε πως η αποχή σημειώνει υψηλά ποσοστά.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών της 26 Μαΐου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να επικρατεί με 9,44% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάτι βέβαια που πυροδότησε και ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρωθυπουργός τα μεσάνυχτα της Κυριακής ανακοίνωσε την απόφασή του για προκήρυξη εκλογών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, δε, η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 30η Ιουνίου. 

Αυτό που κάνει εντύπωση, μάλιστα, είναι πως τα ποσοστά της αποχή σε Ευρωεκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές ήταν ιδιαίτερα υψηλά καθώς κυμάνθηκαν στο 42%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές του 2019 είχε ανέλθει στο 41,77%.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά συμμετοχής και τα άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.

Ευρωεκλογές

Ενσωμάτωση 76,02%

Συμμετοχή 58,23%

Άκυρα/Λευκά 4,32%

Περιφερειακές εκλογές

Ενσωμάτωση 72,08%

Συμμετοχή 58,17%

Άκυρα/Λευκά 6,79%

Δημοτικές

Ενσωμάτωση 76,05%

Συμμετοχή 58,67%

Άκυρα/Λευκά 4,70%

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις