Χίος: Συμπλοκές Παλαιστινίων - Ιρακινών στο hotspot της ΒΙΑΛ

Χίος: Συμπλοκές Παλαιστινίων - Ιρακινών στο hotspot της ΒΙΑΛ

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων του Χαλκειούς, στις πλάτες των οποίων έχει πέσει το βάρος της διαχείρισης του προσφυγικού στη Χίο, προκάλεσαν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο hotspot της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με το politischios.gr, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ομάδα Παλαιστινίων ενεπλάκη με ομάδα Ιρακινών με αποτέλεσμα παρατεταμένα επεισόδια και παρέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης καθώς και 28 συλλήψεις.

Παρότι τα φώτα της δημοσιότητας έχουν φύγει από το Χαλκειός, τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν και αφορούν κυρίως τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και μεταναστών που αυξάνεται σταδιακά το τελευταίο διάστημα.

Έτσι σε έναν χώρο με συνολική χωρητικότητα 1.014 ατόμων, αυτή τη στιγμή διαμένουν – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου- 1.768 άτομα, και συνολικά στη Χίο 2.033.

Αντίστοιχα στο hotspot της Λέσβου, διαμένουν 4.959 άτομα, της Σάμου 3.459, της Λέρου 989 και της Κω 1.602.

Αποποίηση ευθύνης

Ο ιστότοπος είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη υπηρεσία συνάθροισης, ταξινόμησης και ανάρτησης συνοπτικών ειδήσεων και νέων από άλλους ελληνικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους, μέσω της τεχνολογίας RSS. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για την επάρκεια, ποιότητα, πληρότητα ή ακρίβεια των ειδήσεων και των νέων που δημοσιεύονται. Δείτε περισσότερα στο τμήμα "Αποποίηση Ευθύνης" των Ορων Χρήσης.

Δείτε ακόμα - Τελευταίες ειδήσεις